Novemberi tanfolyamok Főiskolánkon

Fodor Budapest programajánló, Hírek, Programajánló

2014. november 2. (vasárnap) 10:00-13:00 óra között

A 3 órás workshop célja, hogy alapos ismeretet szerezzünk a jógagyakorlatok kedvező élettani hatásairól valamint precíz kivitelezéséről. A szisztematikus és alapos bemelegítés után először kiegészítő technikák segítségével és eszközök használatával megnyújtjuk a gerincoszlopot, növelve a csigolyák (ízületek, porcok) rugalmasságát, majd fokozatosan elmélyülő gerinccsavaró gyakorlatokkal ellazítjuk a gerincoszlopot, illetve a mellette lévő izmokat, kedvező eredményt elérve a gerinccsavaró ászanák alkalmazásához.

2014. november 8. és 9. (hétvége) 10:00-18:00 óra között
A két napos ájurvédikus öngyógyítás tanfolyamunkon bevezetjük a résztvevőt az ősi gyógyítási rendszerbe, mely az embert egyedülállóan, egyéni testtípusa alapján kezeli. A tanfolyam során elsajátítjuk az egyéni testalkat megállapításának módszereit, az ahhoz kapcsolódó betegséghajlamokat és a megelőzés módszereit. A dosák egyensúlyának helyreállításában alapvető szerepet játszik a személyre szabott táplálkozás és életmód-terápia, amelyet szintén részletesen bemutatunk. A tanfolyamon megismerkedünk az ájurvéda méregtelenítési eljárásaival, a pancsakarma-terápia elemeivel.

ÚJ TANFOLYAM A BHAKTIN!!!

Első alkalom: 2014. november 9. (vasárnap) 10:00-17:00 óra között

A kurzus időtartama: 1 év (12 alkalom). Az órák minden hónap első vasárnapján 10:00-17:00 óra között kerülnek megtartásra.

A Védikus asztrológia (szanszkrit nyelven Jyotish Shastra) Indiából származó, több ezer éves tudomány, amely az emberiség legrégibb szentírásainak, a Védáknak is a részét képezte. A védikus asztrológia célja a tudatosodás, az a felismerés, hogy milyen karmával, lelki adóssággal jött valaki a világra. Segít rálelni azokra az ösvényekre, amelyek fontos szerepet játszhatnak az ember céljainak elérésében, sorsfeladatának teljesítésében. A tanfolyam célja, hogy biztos asztrológiai alapot adjon a résztvevők önmegismerésének kiteljesedéséhez, illetve előkészítse a magasabb szintű asztrológiai tudás befogadását.

2014. november 12. (szerdánként) 17:00-19:00 óra között (8 alkalom)

A tanfolyam időtartama 8 alkalmas, szerdánként van és alkalmanként 2 órás. A 120 percben az elméletek és gyakorlatok 20-30 perces blokkokban váltják egymást.

A képzés tartalma és célja, hogy feltérképezzük lényünk finomabb felépítését, vagyis az energetikai testet, a csakrák mechanizmusát, a tudat működését és a különféle légzőgyakorlatok, csakra-meditációs technikák, speciális ászanák, ásványok és aromaterápia segítségével megtanuljuk kedvező módon befolyásolni a szervezet energetikáját.

2014. november 23. (vasárnap) 10:00-18:00 óra között

Az oktatás keretén belül elemezzük az ászanák gyakorlása alatti hibajavítás lehetőségeit és módszereit. A szóban, a kézzel és az eszközzel történő javítás fontos és praktikus szempontjait tanuljuk meg gyakorlati példák bemutatásán keresztül, valamint megismerjük az instruálás során követendő alapelveket, amelyek a gyakorló megértését segítik elő.