Télen is vár Krisna-völgy családias melege

Fodor Hírek, Kiemelt, Krisna-völgy programajánló, Programajánló

Az ősz és tél varázsa
Krisna-völgyben az idegenforgalmi szezon november elsejével véget ér, ám az élet így is folytatódik tovább. A biokertben betakarítják a terményeket, előkészítik a földet az új vetéseknek. A gyümölcsös még ontja későn érő körtéit, fügéit. A virágoskert krizantémok változatos színkavalkádjában pompázik. Lassan halványulnak el a ragyogó színek, átadva helyüket a téli visszafogottabb hangulatoknak.

Hadd álljon itt egy leírás a Krisna könyv huszadik fejezetéből, mely ékesszólóan mutatja be a lelki világ őszi hangulatát:

Kṛṣṇa, az Istenség Legfelsőbb Személyisége barátaival és az Úr Balarāmāval nap mint nap ellátogatott az erdőbe, hogy az ősz hangulatát élvezze. A tehenek teleették magukat friss fűvel, egészségesek voltak, tőgyük tejtől duzzadt. Amikor az Úr Kṛṣṇa a nevükön szólította őket, nagy szeretettel szaladtak Feléje, s örömükben még a tej is kicsordult tőgyükből. Az Úr Kṛṣṇa nagyon boldog volt, amikor a Govardhana-hegy lábainál végigsétált Vrṇdāvana erdején. Örömmel nézte a Yamunā-parti fákat, melyeket méztől csöpögő méhkasok díszítettek. Amikor bepillantott a Govardhana-hegy barlangjaiba, csobogó vízesések fület gyönyörködtető hangja fogadta. Ahogy az esős évszak lassan őszbe fordult, néha, különösképpen akkor, amikor esett az erdőben, Kṛṣṇa és társai egy fa alatt vagy a Govardhana-hegy egyik barlangjában üldögéltek, és boldogan társalogva eszegették az erdő érett gyümölcseit. Amikor Kṛṣṇa és Balarāma az erdőben voltak, Yaśodā anya édességet, gyümölcsöt, joghurttal kevert rizst küldött Nekik. Kṛṣṇa hívta a barátait, s a Yamunā partján, egy nagy kőre telepedve nekiláttak a falatozásnak, de közben azért a teheneket, a borjakat és a bikákat is szemmel tartották. Az elfáradt tehenek, akiknek nehéz volt teli tőggyel egy helyben álldogálni, letelepedtek a pázsitra, és legelgetni kezdték maguk körül a füvet. Egyből nagyon boldogok lettek, s Kṛṣṇa nagy elégedettséggel nézte őket. Büszkén nézte az erdőt, amit az esős évszak — mely nem volt más, mint saját energiájának megnyilvánulása — így megszépített. Sokszor előfordult, hogy Kṛṣṇa áradozva beszélt arról, milyen szép és csodákkal teli a természet ilyenkor, az esős évszak idején”

Egész évben vár Krisna-völgy
Krisna kedvencei a tehenek. Annyira szereti őket, hogy tehénpásztorként élvezi földi kedvteléseit is.

A Krisna-völgyi tehenészetben novemberre várják egy újabb kis boci születését. Ő is védetten, megbecsülésben, szeretetben élhet majd élete végéig nálunk. A nyáron felcseperedett jószágok már megismerték a friss, zöld fű csodálatos zamatát, a sok vendég és a hívek kedvességét, becéző szavait.

Elpihen a természet, készül a télre. Az itt lakók átvizsgálják kályháikat, bekészítik a tűzifát. Éjszakára bizony már fűteni kell…
Néhány késői vendég még ellátogat Krisna-völgybe. Sokan nem tudják, de egész évben lehet kirándulni hozzánk. A kapuk nyitva állnak. Az étterem ugyan bezár, de a hívőkkel mindig lehet étkezni. Még senki sem ment el Krisna-völgyből éhesen.

Ez az időszak az elmélyülésé, számvetésé. Befelé fordulhatunk, önvizsgálatot tarthatunk. Krisna-völgy ideális hely erre. Vendégházainkban minden lehetőség adott a pihenéshez, meditációhoz. A cserépkályhák melegében új életsorsok, álmok születhetnek…