Tanévnyitó ünnepély a Srí Prahláda Általános Iskolában

Fodor Család, Gyerekeknek, Hírek, Krisna-völgy

Augusztus 30-án tartották Krisna-völgyben a Srí Prahláda Általános Iskola – védikus gurukula – tanévnyitó ünnepségét. Megnyitó beszédében Krisna-völgy oktatási igazgatója, Premamoya das beszámolt az előző év történéseiről, az iskola  tervezett bővítéséről és az óvoda akkreditálásáról. A gyermek létszámának rohamos növekedésével együtt járó változtatások nem érintik az eredeti nevelési elveket, melyekről szintén hallhattunk.

A Krisna-tudatos mozgalom támogatja a házasságot, melynek célja a gyermeknevelés. Mivel a szülők a Védák irányítását fogadják el, gyermekeiket is ebben a  szellemben nevelik. A modern oktatás kizárólag az anyagi elemekről és a testi szükségletek kielégítéséről tanít, de ezt nem nevezhetjük valódi tudásnak. Tudás azt jelenti, hogy különbséget tudunk tenni az anyag és a lélek között. A lelki oktatás következménye, hogy a tanuló tudata megváltozik, képes lesz ezt a különbséget látni és alkalmazni tudását a mindennapi életben is. Ez a Gurukula hitvallása, és az oktatás alapja is.

A gyerekek hónapok óta készültek, új színdarabbal és gyönyörű zenei bemutatóval örvendeztették meg a Templomszobában összegyűlt hívőket. Ekkor kapták meg védikus bizonyítványukat, mely a Krisna-tudatban való jártasságukat reprezentálja.

Az első osztályosok mindenki által várt „első betű írása” ceremóniáján talán a szülők izgultak a legjobban, amíg a kicsik nagy igyekezettel próbálták leírni életük első „A” betűjét.

Végezetül  Rādhā Śyāmasundara, Krisna-völgy imádandó Istenségei és a hívők áldásait kérték tanulmányaikra.

Vidám, ugyanakkor meghitt hangulatban zajlott az ünnepség, melyről az ott készült fotók is tanúskodnak.

További részletek: http://oktatas.krisnavolgy.hu/evnyito-unnepseg-3#more-5092