Téli tanfolyamok a BHF-en

Fodor Budapest programajánló, Életmód, Hírek, Oktatás, Programajánló

Ájurvédikus öngyógyítás
Az ájurvéda az élet tudománya, az életről és a hosszú életről szóló tudást jelenti. Tanfolyamunkon bevezetjük a résztvevőt ebbe az ősi gyógyítási rendszerbe, mely az embert egyedülállóan, egyéni testtípusa alapján kezeli. A kurzuson elsajátíthatóak az egyéni testalkat megállapításának módszerei, az ahhoz kapcsolódó betegséghajlamok és a megelőzés módszerei is. Személyre szabott táplálkozás és életmódterápia bemutatásával igyekszünk útmutatót adni a jelenlévők egészségi állapotának megőrzéséhez, illetve annak helyreállításához. Így a tanfolyamon megismerkedhetnek az ájurvéda méregtelenítési eljárásaival, a pancakarma-terápia elemeivel, házilag is kivitelezhető formáival.
A képzés időpontja: 2014.01.25. (hétvégi kurzus)

Kezdő jógatanfolyam
Tanfolyamunkon valamennyi fontosabb jóga-irányzatot érintünk, hogy a résztvevők teljes ismeretet kaphassanak a jógáról. Ugyanakkor képzésünk nagyobb hányadát a hatha-jóga, vagyis a különböző testgyakorlatok (ászanák) és légzőgyakorlatok (pránájáma) elsajátítása teszi ki. Emellett megismertetjük az alapvető relaxációs és mantra-meditációs technikákat, és megalapozzuk az otthoni jógagyakorlás rendszerét is. A tanfolyamon elsajátítható gyakorlatok és módszerek alkalmazása egyedülálló út a testi egészség, a szellemi egyensúly és a belső béke eléréséhez. A kurzus egyben előkészítő tanfolyam Főiskola Vaisnava jógamester BA képzés felvételi vizsgájára.
A képzés időpontjai:
2014.01.07 (10 alkalom, heti 1*2 óra)
2014.02.12. (10 alkalom, heti 1*2 óra)
2014.03.18. (10 alkalom, heti 1*2 óra)

Haladó jógatanfolyam
Ez a képzés mind az elméleti, mind a gyakorlati felépítését és tematikáját tekintve a kezdő jógatanfolyam folytatása. Azoknak ajánljuk, akik azon már részt vettek, vagy nem teljesen kezdők.
A képzés időpontja: 2014.02.10. (10 alkalom, heti 1*2 óra)

Védikus asztrológia
Tanfolyamunk nemcsak a védikus bölcsesség és a védikus asztrológia titkaiba enged betekintést, hanem alapszinten sajátítható el a horoszkópképletek olvasása, illetve a jegyzetek segítségével a résztvevők megkaphatják saját horoszkópképletünk pontos értelmezését is.
A képzés időpontja: 2014.02.22-23. (hétvégi kurzus)

Védikus filozófia
Tanfolyamunk egy bevezető kurzus, amely áttekintést ad a hindu vallási irodalom által leírt filozófiai tanításokról és lételméleti kérdésekről. A résztvevők a Védák tanításai, az eredeti tudás irodalmi gyöngyszemein keresztül kaphatnak válaszokat az emberi élet értelmére. A kurzus egyben előkészítő tanfolyam a főiskola teológia és jógamester szakjainak szóbeli felvételi vizsgájára.
A képzés időpontja: 2014.03.08. (hétvégi kurzus)

A tanfolyamokról további információ a Főiskola honlapján (www.bhf.hu) érhető el.