Termésekből ékszer

Fodor Család, Gyerekeknek, Hírek

Az őszi növények által kínált termésekből sokféle ékszer és dísz készíthető.

Körülnéztünk kicsit a környezetünkben, és rengeteg szebbnél-szebb termést találtunk. Először összegyűjtöttük ezeket és tálcákra téve kicsit kiszárítottuk a napon. Ezután nekiláttunk, hogy ékszereket és különböző díszeket, vagy figurákat készítsünk. Mindenki megálmodta és megtervezte, hogy mit szeretne megalkotni. Voltak akik szebbnél-szebb karláncot, nyakláncot, gyűrűket, vagy fülbevalókat gyártottak az őszi termésekből. Fel is próbálták őket, és nagyon jól mutattak bennük. Mások díszeket készítettek, melyek az otthont ékesíthetik, vagy figurákat, melyekkel játszani is tudnak.

Nagyon szép alkotások születtek a természet ajándékaiból. Végül meg is fogalmaztuk magunknak, hogy nem kell messzire mennünk, hogy szép díszeket és ékszereket készíthessünk, s mindezt ingyen kínálja nekünk az anyatermészet. Fogadjuk hát el tőle, és éljünk önfenntartóan, harmóniában a természettel!

Arra azért figyeljünk, hogy milyen bogyókat szedünk le! Vannak köztük a bőrrel érintkezve mérgező fajok is. Kérdezzük meg a szülőket, tanárokat ha ők sem tudják a választ, akkor kertészeket, botanikus szakembereket. A termések után mossatok kezet! – a szerk.

Forrás: http://oktatas.krisnavolgy.hu/termesbol-ekszer