A segítő 1+1: Minden döntés érték! (Videóval)

Admin Hírek, Sajtópont

Tik-tak, tik-tak. Május 20-a, az adóbevallások leadásának határideje kérlelhetetlenül közeleg. Bárcsak leszakadhatna ez az éves nyűg a vállunkról, azonban erre nincs lehetőségünk. De ahogy a mondás is tartja; „Minden rosszban van valami jó.” És ebben a kötelességünkben kettő is akad!

Amikor az utcán sétálunk, vagy a televíziót nézzük, gyakran találkozunk sorsokkal, amibe a szívünk is belesajdul, és kezdeményezésekkel, melyekhez szívesen csatlakoznánk. Ám életvitelünk, anyagi hátterünk, időnk erre nem ad lehetőséget. Mit tehetünk? Továbbsétálhatunk, lelkünkben vágyat dédelgetve, vagy tollat ragadva adóbevallásunk adónk kétszer 1%-áról szóló részt kitöltve mi is segíthetünk.

1%

Adónk első 1%-a civil szervezetek javára ajánlható fel. Az egyház több alapítvánnyal is rendelkezik: az ételosztást az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány intézi, az oktatásban a Védikus Kultúráért Alapítvány és a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola vesz részt, a környezetvédelem területén az Öko-völgy Alapítvány az Alkalmazott Fenntarthatóságért alapítvány munkálkodik, az állatvédelemben pedig a Rákosmenti Noé Bárkája Állatotthon Alapítvány a partnerünk. Rövidebb leírást és adószámot a www.ado1szazalek.com oldalon találhatunk.

Sajnos még manapság is sok ember csak az első 1%-ról rendelkezik, pedig lehetőségünk van adónk még egy, második 1%-áról is rendelkezni. Vannak, akik úgy gondolják, hogy csak az egyikről dönthetünk, ezt bizonyára a megtévesztő adó 1% elnevezés sugallja. Azonban ez tévedés! Mindkettőről egyaránt jogunk van rendelkezni!

Adónk második 1%-ával valamely egyházi intézményt, vagy pedig egy kiemelt költségvetési irányzatot segíthetünk.

Az adóbevallással együtt, május 20-a éjfélig kell eljuttatni 1%-os felajánlásainkat az illetékes adóhatósághoz. Ha mégis megfeledkeztünk a segítő 1%-okról, akkor azt az adóbevallástól függetlenül is megtehetjük. Csak tegyük bele a rendelkező nyilatkozatokat egy borítékba és ne feledkezzünk el feltüntetni adószámunkat sem. Ám ekkor is legyünk figyelmesek a május 20-ai időpontra! A rendelkező nyilatkozat innen tölthető le: http://www.egyhazi.hu/sites/default/files/rendelkezo_nyilatkozat_krisna.pdf

Mi történik, ha az adónk valamiért 0 Ft? Ez esetben is érdemes a második, egyházaknak adható 1%-ról rendelkezni, ugyanis az állam a fel nem ajánlott második 1%-okat a felajánlások számát alapul véve visszaosztja az egyházak között. Így lesz a nulla is segítség!

Éljünk a lehetőséggel és inspiráljunk másokat is! Mindössze pár tollvonás, vagy néhány leütés a klaviatúrán, és mi is egy boldogabb világ építőivé válhatunk.

www.egyhazi.hu