Június: Asztrológia és életmódkurzusok a BHF-en

Admin Budapest programajánló, Hírek, Programajánló

Életmódkurzusok, jógatanfolyamok és workshopok, filozófia, asztrológia, a védikus bölcsesség, tudományok és életvezetés első kézből, az indiai tradíció legfontosabb tanításai.

SZÚRJANAMASZKÁR TANFOLYAM (1 NAPOS INTENZÍV)

A NAGY ÉRDEKLŐDÉSRE VALÓ TEKINTETTEL ÚJABB SZÚRJANAMASZKÁR TANFOLYAM INDUL MEDVEGY GERGELY JÓGAOKTATÓVAL!

május 10. (vasárnap) 10:00-18:00 óra között

A tanfolyam célja, hogy a résztvevők megtanuljanak mindent, ami a szabályos kivitelezéshez elengedhetetlen. A képzés különlegessége, hogy egyedülálló teljességgel tárja fel a napüdvözlet minden részletét és gyakorlásának teljes skáláját. Résztvevők a tanfolyam után alkalmassá válnak arra, hogy biztonsággal gyakorolják a napüdvözletet, és aztán azt akár oktassák másoknak. Intenzív 8 órás tanfolyam, amelynek során elméleti előadások és gyakorlati órák felváltva követik egymást.

Oktató: Medvegy Gergely

VÉDIKUS FILOZÓFIA

A BHF VAISNAVA JÓGAMESTER BA ÉS VAISNAVA TEOLÓGA BA SZAKOK FELVÉTELI VIZSGÁJÁRA ELŐKÉSZÍTŐ TANFOLYAM

május 10. (vasárnap) és május 17. (vasárnap) 9:00-15:00 óra között

Tanfolyamunk bevezető kurzus, amely áttekintést ad a hindu vallási irodalom által leírt filozófiai tanításokról, lételméleti kérdésekről. A résztvevők a Védák tanításai, az eredeti tudás irodalmi gyöngyszemein keresztül kaphatnak válaszokat az emberi élet értelmére. A tanfolyam egyben előkészítő a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola teológia és jógamester szakának szóbeli felvételi vizsgájára.

A kurzus 10 alkalmas, 10 héten át hetente egyszer (szerdánként), alkalmanként 2 órán át tart.

Oktató: Rátkai Gergő

JÓGAOKTATÓI TOVÁBBKÉPZÉSEK – Ászana gyakorlatsorok összeállításának módszertana

május 17. (vasárnap) 10:00-18:00 óra között

Jógaoktatói továbbképzéseink célja, hogy minden lelkes jógázónak és jógaoktatónak segítséget nyújtson a jógában való eredményes fejlődéshez. Elméleti és gyakorlati képzést foglal magában. Jelen kurzus során az ászana gyakorlatsorok összeállításának módszertanára fókuszálunk.

Oktató: Medvegy Gergely

KÍRTAN JÓGA TANFOLYAM

május 21. (csütörtök) 18:00-20:00 óra között
Oktató: Krommer Gábor (Guna-grahi Dásza)

Május 21-től új tanfolyam indul a BHF-en! Tízalkalmas kírtan jóga kurzusunkon a jelentkezők röviden megismerkedhetnek a kírtan filozófiai és történelmi hátterével, s megtanulhatják a kírtan vezetés művészetét, figyelembe véve az attól elválaszthatatlan helyes szellemiséget, megfelelő attitűdöt és etikettet. Ezen túlmutatva a résztvevők, alap-, illetve középhaladó szinten elsajátíthatják a karatala, mridanga és harmónium játék tudományát, mely a képzés gerincét alkotja.

FOGYASZTÓ ÉS MÉREGTELENÍTŐ JÓGATÁBOR

május 23-25-ig. Helyszín: Kelemen Majorság – Piliscsév
Jelentkezési határidő: 2015. május 6.
Oktatók: Medvegy Gergely és Képes Andrea

KEZDŐ JÓGA TANFOLYAM 

május 26. (kedd) 18:45-20:45 óra között

A kurzus résztvevői teljes ismeretet kapnak a jógáról, ezen belül is a képzés nagyobb hányadát a hatha-jóga elemeinek elsajátítása teszi ki. A kurzus egyben előkészítő tanfolyam is a Főiskola vaisnava jógamester BA képzés jóga felvételi vizsgájára.

Kezdő jóga tanfolyamunk 10 alkalmas, 10 héten át hetente egyszer, alkalmanként 2 órán át tart.
Oktató: Képes Andrea

JÓGA WORKSHOPOK– Csípőnyitó workshop

május 31. (vasárnap) 10:00-13:00 óra között

A képzés célja, hogy a résztvevők alapos ismeretet szerezzenek a jógagyakorlatok kedvező élettani hatásairól és precíz kivitelezéséről, valamint megtanulják a különböző típusú gyakorlatsorok felépítésének módszerét. A megértést és a fejlődést rávezető technikákkal, segédeszközök használatával és lényegretörő elmélettel segítjük elő. A foglalkozások tudatosabbá tesznek, és hatékony fejlődést eredményeznek. Jelen workshop témája: csípőnyitó workshop.

Oktató: Medvegy Gergely

HATHA-JÓGA ÓRÁK HÉTKÖZNAP ESTÉNKÉNT:

Hétfőnként 19:15-20:45 óra között. Oktató: Nikodemus Katalin (Karuna-szindhu Déví Dászí)
Keddenként 17:00-18:30 óra között. Oktató: Képes Andrea
Szerdánként 19:15-20:45 óra között. Oktató: Medvegy Gergely
Csütörtökönként 18:00-19:30 óra között. Oktató: Hegedűs Zsolt (Elmaradó órák: 2015. április 23. és május 14.)

A hatha-jóga órákon való részvétel április 20-tól REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!!! További részletek: http://bhf.hu/hu/tanfolyamok/hatha-joga-orak

AZ ELSŐ ALKALOM INGYENES!

Védikus asztrológia tanfolyam (hétvégi)

június 7, 14. (vasárnapok) 10:00-18:00 óra között
Oktató: Fodor Kata

A képzés felépítését tekintve az asztrológiai alapfogalmaktól egészen a saját képlet értelmezéséig vezeti el a kedves résztvevőt, mindezt lazán, önismereti és más képletelemző játékokon keresztül. Amennyiben szeretnél saját horoszkópoddal alaposan megismerkedni, s mindezt úgy, hogy az egyes szakkifejezésekről is szeretnél alapvető oktatásban részesülni, miközben pedig önismereti tanulmányaidat is mélyítenéd, akkor ezt a tanfolyamod neked találtuk ki.

www.bhf.hu