December 5.: Gītā-jayantī ünnepség a budapesti templomban

Admin Budapest programajánló, Hírek, Programajánló

“Kijelentem, hogy aki tanulmányozza ezt a szent párbeszédet, az az értelmével imád Engem.”
Bhagavadgītā 18.70.

Idén is megrendezzük a Bhagavadgītā megjelenési ünnepét, a Gītājayantīt. Az idei év különlegessége, hogy az ünnep része a kiemelt programsorozatnak, amelyet világszerte tartanak a hívők a Kṛṣṇa-tudat Nemzetközi Szervezete bejegyeztetésének 50. évfordulója alkalmából.

A Bhagavadgītā megjelenésének ünnepe minden évben december elején esedékes – a holdnaptár függvényében. Ezen a napon a kurukṣetrai csatát megelőzően beszélte el Kṛṣṇa a Bhagavadgītāt kedves barátjának, Arjunának, több ezer társuk füle hallatára. Kṛṣṇa örökérvényű tanításait később lejegyezték, s ma könyv formában érhető el. A csata, amely egy családon belül, trónutódlási konfliktus végkimenetele volt, számos erkölcsi kérdést is felvetett, amelyek kapcsán az Úr Kṛṣṇa az élet minden területére kiterjedő elvi tanítást nyújtott az eljövendő vaskor embere számára. A hívek ez alkalomból változó helyszíneken, tűzceremóniával egybekötött felolvasást tartanak, mely során az egész Gītāt újra elbeszélik.

Mottónk ennek szellemében 2015-ben: “HOZZATOK MAGATOKKAL EGY ÚJ RÉSZTVEVŐT VAGY VEGYETEK 2 KÖNYVCSOMAGOT, és duplázzuk meg a kiosztott könyvek számát! A tűzceremóniával egybekötött felolvasást Śrīla Śivarāma Swami Mahārāja vezeti.

Az ünnepség helyszíne és időpontjai: Budapesti Templom: december 5., szombat 10.30 és 17.00 órától.

Az idei évi Gītā-jayantin – a korábbi évekhez hasonlóan – a résztvevők nem csak Bhagavad-gitákat szponzorálhatnak, hanem Śrīla Prabhupāda más könyveit is.

6 féle könyvcsomagot állítottunk össze az érdeklődők számára:
1. 12.000.-Ft (17 db könyv)
2. 20.000.-Ft (26 db könyv)
3. 30.000.-Ft (23 db könyv, közöttük egy Caitanya-caritāmrta is!)
4. 50.000.-Ft (50 db könyv)
5. 108 puha fedeles Bhagavadgītā (108.000.-Ft)
6. 108 “zseb” Bhagavadgītā (162.000.-Ft)

A részvétel feltétele minimum 1 könyvcsomag támogatása – az alapcsomagnál kérjük a tavalyi résztvevőket, hozzanak magukkal +1 új résztvevőt:-)! Az ünnep alkalmából, a különleges ajándék könyvcsomagokkal szeretnénk legalább 5000 könyvet kiosztani az idei ünnepség keretében!

Kérlek, jelezzétek részvételi szándékotokat december 2-ig az időpont és a szponzorálni kívánt könyvcsomag megjelölésével telefonon: 06 30 600 14 59 vagy e-mailen: Asta.Sakhi[email protected]