December 3.: Tudja Isten? Isten tudja… – könyvbemutató

Admin Budapest programajánló, Filozófia, Hírek, Programajánló, Sajtópont, Vallásközi - Hírek

Interjúkötet buddhista, keresztény, muszlim, vaisnava/hindu és zsidó tanítókkal.
Rába Géza: Isten tudja… – emberi kérdések, vallási válaszok

Vajon mit gondolnak bizonyos kérdésekről a Magyarországon is jelenlévő nagyobb vallások tanítói? Hogyan áll a tudományhoz a kereszténység, férfi és nő kapcsolatához a muszlim hit, miként tarthatók az ortodox zsidó szokások a modern világban, és hogyan gondolkodnak az elmúlásról a buddhista vagy a hindu tanítók? Rába Géza népszerű interjúsorozata végre könyv formájában is megjelent.

22 vallási tanító, 54 kérdés. A könyv annak jár utána, hogy melyik vallás mit gondol a mai kor emberét foglalkoztató témákról. Ezért a kötetben feltett kérdéseket az esetek jelentős többségében egy, a közelmúltban megjelent hír inspirálta, hogy az egyes témák, felvetések valóban aktuálisak legyenek. A kötet törekedett a kiegyensúlyozottságra, így az öt vallás (buddhista, keresztény, muszlim, vaisnava/hindu, zsidó) képviselői ugyanakkora súllyal szerepelnek benne.

Az Isten tudja… nem hagyományos, lineárisan végigolvasandó könyv. Sokkal inkább egy elmélyedésre szánt gondolatébresztő, amit bármelyik oldalon ki lehet nyitni, ha szeretnénk az „élet nagy kérdéseiről” elmélkedni. Bátran ajánlható mindenkinek, legyen akár vallásos, hittel elő ember, a világ és a hit kérdésire nyitott gondolkodó, vagy a saját életét érintő kérdésekre válaszokat kereső ember.

A szerző szeretettel vár minden érdeklődőt a kötet bemutatójára, december 3-án, 18:30-kor, a Libri Mammut Könyváruházba. A beszélgetéssel egybekötött eseményen részt vesz Farkas Pál buddhista tanító, Madhupati dász (Mérő Máyás) vaisnava lelkész, Mézes Zsolt László evangélikus lelkész, Radnóti Zoltán rabbi, valamint Sulok Zoltán Szabolcs muszlim hitoktató.

Rába Géza újságíró, természetgyógyász – fülakupunktúrás addiktológus, buddhista teológus/tanító. A 24.hu hírportálon Isten tudja címmel vezeti a heti rendszerességgel jelentkező, vallási és világi kérdéseket körbejáró sorozatát, ami a most megjelent kötet ötletét is adta, annak alapjául szolgál.