Krisna-hívők a Drogellenes Világnapon

Admin Hírek

Június 26-án, a Drogellenes Világnap alkalmából a Norvég Alap által szervezett Norvégminta Fesztiválon jártak Krisna-hívő szerzetesek.

A rendezvényen nyolcvan civil szervezet képviseltette magát. Az MKTHK a Kék Pont Alapítvány meghívására vett részt az eseményen, akik a 2015-ös év elején vették fel közösségünkkel a kapcsolatot, hogy a kábítószer használó fiataloknak, – akik sajnos egyre többen fordulnak a különféle szerek használatához boldogságot remélve – közös erővel minél hatékonyabban tudjunk segíteni. Mi Krisna-hívők valljuk, hogy a tökéletes boldogság csak a vallásos, lelki élet gyakorlásával, egyben a szerektől mentes, tiszta életvitellel elérhető, s ezért ebben próbálunk tanácsot adni és inspirációt nyújtani fiataloknak.

drogellenes

A rendezvény a Dürer Kertben került megrendezésre, ahol egy különleges „élőkönyvtárral” vettünk részt, azaz lehetőség volt bennünket, Krisna-hívőket fél órára „kikölcsönözni”, hogy a fiatalok közvetlenül hallhassanak arról, hogy a lelki értékek megismerése, és a lelki boldogság megtapasztalása a leghatékonyabb módszer a boldogságot ígérő pótszerek használatának feladására.

A rendezvényen való részvételünk elmaradhatatlan része volt az ételosztás, indiai csemegékből. Közel 70 fiatallal ebédeltünk együtt, őket egy tápláló és egészséges vegetáriánus ebéddel láttuk vendégül.