Július 11.: Aratófesztivál a Völgyben

Admin Hírek, Krisna-völgy programajánló, Öko, Programajánló

Ökrökkel aratnak és kézzel csépelnek a Krisna-hívők biofarmjukon. Régi magyar hagyományainkat is felelevenítő Aratófesztivál Krisna-völgyben. Tartson velünk!

Krisna-völgy mindamellett hogy Európa egyik legnagyobb ökofalva, a tradicionális, vidéki életvitel mintapéldája. Egyszerűségével, letisztultságával és természet közeliségével az öregeink által javasolt életvitelhez kíván visszatérni, ami elősegíti a vallásgyakorlást is. Krisna-völgyben kézzelfoghatóan érezzük, hogy a mindennapokban Istenen függünk – az élelem, az időjárás hatásai, az ivóvíz és más adottságok, a természet kincseinek tekintetében is.

Krisna-völgyben a hívők arra törekszenek, hogy a lehető legkevesebb erőszakot okozzák a természetnek, az állatoknak, vagyis bármilyen élőlénynek. Így a hívők hagyományos gazdálkodást folytatnak, ökrökkel szántanak, vetnek és aratnak, kézzel csépelik a búzát, 270 hektárnyi kertjükben biogazdálkodás folyik, ami a természeti környezet védelme szempontjából is elengedhetetlen. Ráadásul a 2015-ös év egyházunk életében a Környezetvédelem Éve, így nem csak az erőszakmentes életmód gyakorlása, hanem a környezettudatos elvek átadása, oktatása is nagy hangsúlyt kap az év során megrendezésre kerülő programokon.

A völgyben nagyon fontos ünnep az aratás napja, amit a hívők ünnepség keretében kezdenek meg, s általában filozófiai előadással, énekkel-tánccal és közös csemegézéssel egybekötött Aratófesztivált tartanak. A programra, amely a nagy melegre való tekintettel a korareggeli órákban kerül megrendezésre szeretettel várják az érdeklődőket is! Mivel a rendezvény egybeesik egy másik vallási ünneppel, érdemes Krisna-völgy turisztikai telefonszámán előre bejelentkezni a programra: http://krisnavolgy.hu/

Időpont: július 11. 7:15 – 10:00
Helyszín: Somogyvámos, Krisna-völgy

Program:

7:40 Indulás a Góranga térről, a Templom elől ünnepi menetben
7:50 Előadás az egyszerű életvitel jelentőségéről
8:20 Közös reggeli
8:50 Aratás kezdete (aratás, cséplés, kipróbálási lehetőség, kérdések és válaszok)
11:00 Arató ceremónia vége
11:00-13:00 Tradicionális indiai zene, közben sütés-főzés a szabadban – az első friss gabona felajánlási ceremóniája.