Óbudai Családi nap a Krisna-hívőkkel

Admin Budapest programajánló, Ételosztás, Gyerekeknek, Hírek, Programajánló, Sajtópont

Május 30-án, Gyereknap alkalmából ismét családi napot és kiemelt ételosztást szervez a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége Ételt az Életért programjának keretében. Az ellátottak köre ezúttal a III. kerületi családsegítő által kijelölt 800 leginkább rászoruló család, akik a kerületben rendszeres támogatásra, segítségre jogosultak. Ők meleg ebédet és 25 féle összetevőből álló tartós élelmiszercsomagot kapnak, valamint mosószert. A gyereknapi ételosztás már hagyománnyá vált Budapest III. kerületében. A segélyakció szép példája annak, hogy mindenki elsőként a saját háza táján, közvetlen környezetében igyekezzen tenni a rászorulókért. Ha mindannyian így teszünk, egy könnyebb, jobb, boldogabb világban élhetünk majd – vallják a Krisna-hívők. Az ételosztás tehát zártkörű, de számos nyitott, ingyenes programmal is kiegészül, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak! Az ételosztást délben a kerület polgármestere, Bús Balázs úr kezdi meg.

A Krisna-hívők minden gyermeket, fiatalt szeretnének megörvendeztetni ezen a napon, ezért számos ingyenes gyermekprogrammal készülnek a családi napra!

Az Ételt az Életért jóvoltából minden érdeklődőt limonádéval és édességgel, lufihajtogatással, arcfestéssel, bűvész-attrakcióval, indiai zenei bemutatóval, meglepetés játékokkal és egy valódi tűzoltó autón való határtalan játékkal várnak a Flórián téren 12 órától a Faluház előtti téren.

gyereknap

A Pizza Effect pályázati program keretében fiatal, képzett önkéntesek játékos vetélkedőkkel várják majd az érdeklődőket, hogy a résztvevők kommunikációs és szociális képességeit fejlesszék, s ehhez olyan fajsúlyos témák kerülnek majd terítékre, mint az élelmiszerek minősége és ára közötti – meglepő módon – fordítottan arányos összefüggések, valamint a húsevés környezetromboló hatásai. A NOÉ állatotthon állatsimogatójával és felelős állattartás programjával kapcsolódik be az akcióba, az Összefogás Óbudáért Egyesület a kerületi Családsegítővel együttműködve pedig készségfejlesztő játékokkal, műveltségi teszttel, finomságokkal és játékosztással várja a gyermekeket.

A Krisna-hívők életében 2015 a Környezetvédelem Éve. Szeretnék ebből az alkalomból felhívni a gyermekek figyelmét is Földünk védelmére, a biodiverzitás megőrzésének fontosságára. Ezért idén különleges Öko-játszóházzal is várják Óbuda és más kerületek kíváncsi lakóit. A Zöldövezet Társulás és a Reflex Környezetvédő Egyesület jóvoltából a gyermekek megismerkedhetnek a hagyományos papírmerítés technológiájával, bepillantást nyerhetnek a papírbrikett-készítés rejtelmeibe, kipróbálhatják az újrahasznosított anyagokból készült Replacc játszóteret és a gyermekkiadványokat, és kitölthetik az Öko-völgy Alapítvány öko-tudatossági kérdőívét is, ahol plakátokkal és matricákkal gazdagodhatnak az ügyes részt vevők. A gyermekprogramra és az öko-játszóházba délután 3 óráig várják a családokata programnak ez a része teljesen nyitott és díjtalan!

A rendezvénnyel párhuzamosan a krisnások más vidéki városokban, központjaik közelében is tartanak programokat, így május 31-én vasárnap Debrecenben, május 16-án és 31-én Pécsett, ahol összesen közel 800 rászoruló tanulót vendégelnek meg két iskolában, s gyereknapi programmal, finomságokkal, játékokkal is kedveskednek a fiataloknak. Az akcióhoz terv szerint szegedi és egri Krisna-hívők is csatlakoznak.

www.karitativ.hu
http://osszefogasobudaert.hu/

Az Ételt az Életért május 28-án, csütörtökön 300 gyermeket lát vendégül finomságokkal és gyereknapi programmal a Havanna lakótelepen található Speciális Oktató és Fejlesztő Intézet (SOFI) intézetben. >>