Pécsbányai diákok kirándulása Krisna-völgyben

Admin Ételosztás, Hírek, Krisna-völgy

Pécsbánya a mediterrán főváros olyan régiója, ahol a lakosok 90%-a hátrányos helyzetű. Nemcsak a megélhetési problémák, hanem a közbiztonság is legendásan rossz a térségben, noha a helyi rendvédelmi erők és a lakosok is valószínűleg mindent megtesznek ennek javítására. A gyermekek különösen veszélyeztetettek.

A pécsi Színtér Egyesület tagjai évek óta segítik az itt élő családokat. Táborokat, gyermekfoglalkozásokat szerveznek a kisdiákoknak. A pécsi Ételt az Életért Program nem először működik együtt a szervezettel, s a csapat most elhatározta: hagyományos élelmiszerosztásaik mellé ezúttal egy különleges nyárvégi kirándulással, egy igazi lelki élménynappal ajándékozza meg a pécsbányai gyermekeket. Így első alkalommal 18 gyermeket utaztattak el Krisna-völgybe augusztus végén, ahonnan a gyerekek a Balatonhoz mentek tovább.

Pécsbánya, Krisna-völgy

További fotók a képre kattintva ITT >>

 

A kis csapat a délelőtt folyamán érkezett meg a völgybe. A program – az indiai vendégváró szokásoknak megfelelően – csemegézéssel kezdődött. Frissen sült kakaós csiga és hideg dinnyekása volt a tízórai. A jó étvágyú gyerekek örömmel fogadták a helyben sütött finomságokat. Utána ellátogattak a templom épületébe, ahol megtekinthették az oltáron álló Krisnát és legkedvesebb társát. A gyerekek ámuldozva járták végig a domborművekkel kirakott folyosót, a kis tó is nagyon tetszett nekik. Ezután csatlakoztak egy másik vendégcsoporthoz, zenei bemutatóval és közös tánccal múlatták az időt.

A védikus iskolába is ellátogattak, ahol megismerkedhettek a Krisna-völgyben élő gyerekekkel. Az eredmény magáért beszél: „Ebbe az iskolába szívesen járnék! … Én is!” – mondogatták.

A friss levegőn tett séta meghozta az étvágyat az ízletes ebédhez. A menü: zöldséges köleskrém-leves, tűzdelt zöldségek fűszeres bundában, sült burgonya és paradicsommártás, valamint körtés limonádé. A desszert gyümölcsös darapuding volt. Ám az élmények még nem értek itt véget; rövid szieszta után megérkezett az ökrös-fogat is a gyermekekért. Kellemes kocsikázás után pedig a tehenészetbe érkeztek, ahol megismerkedhettek a legfiatalabb borjakkal és meg is simogathatták a kis bocikat.

A gyerekek élményekkel telve folytatták útjukat a Balatonhoz. A pécsi Krisna-hívők remélik, hogy feledhetetlen emlékeket nyújtottak kis vendégeiknek.

www.karitativ.hu