Új fejezet a menekültellátásban

Admin Ételosztás, Hírek, Kiemelt, Sajtópont

A Magyarországon átutazó menedékkérőknek szóló segélyakciónk első szakasza 5000 tál meleg étel és másfél tonna egyéb élelem kiosztásával zárult. A jövőben a határmenti zónákban segítünk, gyümölcsadományhoz várjuk a segítséget.

Egyházunk augusztustól aktívan bekapcsolódott a Magyarországon átutazó menekültek megsegítését célzó segélyprogramokba. Mindeközben változatlanul fenntartja a hazai rászorulóknak szóló napi 2000 fős élelmezési programját.

A humanitárius tevékenységet végző Ételt az Életért Programunk a Nyugati pályaudvaron körülhatárolt tranzitzóna megszüntetéséig, a reggelente befutó szerelvények utasait látta el napi több száz adag meleg reggelivel és teával. A Keleti pályaudvaron szerzeteseink banán- és édességosztással, valamint zenés mantrameditációval és lelki gondozói szolgálattal igyekeztek enyhíteni az átutazók lelki-mentális terhein. Gyümölcs-, szendvics- és vízosztással a pécsi és a szegedi hívők is bekapcsolódtak az országos programba.

Az ezt követő határmenti munka kapcsán egyházunk egyeztet a humanitárius műveletirányítást végző segélyszervezetekkel. Hétfőtől rendszeresen több láda gyümölcs, tápszer és egyéb adományok kiosztásával segítjük az átutazóban lévő menedékkérőket.

A Krisna-hívők emberbaráti és morális kötelességüknek tartják, hogy megkülönböztetés nélkül segítséget nyújtsanak a bajba jutottaknak. Szemléletünk alapján elsősorban és mindenekfelett egyenlő lelkekként tekintünk az élőlényekre, és csupán másodlagosan egy bizonyos nemzet vagy vallás tagjaiként.

Így segíthet >>