Mobil applikációval követheted a legnagyobb hindu templom épülését

Admin Hírek

“Világszerte 108 templomot nyitottál. Mára több mint 700 központod van. Mégis most jön létre mind közül a legnagyobb: a Védikus Planetárium Temploma.”

Kedves Olvasó! Van egy különleges ajándékunk a számodra. Egy új rövid filmmel szeretnénk megörvendeztetni Téged, melynek címe: “Holnapra”. A film egy kisfiú, Purusottam ártatlan szemein keresztül mutatja be Māyāpur időtlen szent szépségét.

Ahogyan Śrīla Prabhupāda írja a SrīmadBhāgavatam Ötödik énekében, Māyāpur a legjobb hely az univerzumban. “Ebben az univerzumban a Föld a legjobb bolygó, és ezen a bolygón Bhāratavarṣa területe a legkiválóbb, Bhāratavarṣa területén Bengál a legkiválóbb, Bengálban Nadia körzet a legkiválóbb, Nadiában pedig a legjobb hely Navadvīpa, mert itt jelent meg Śrī Caitanya Mahāprabhu, hogy bevezesse a Hare Kṛṣṇa mahāmantra éneklésével bemutatott áldozatot. (…) Ezért hát Bhāratavarṣa a legjobb hely az univerzumban. A Kṛṣṇa-tudatos mozgalom központját Māyāpurban építettük fel, az Úr Śrī Caitanya Mahāprabhu szülőhelyén, hogy minden embernek megadjuk a nagyszerű lehetőséget arra, hogy elmenjen oda és részt vegyen a sankirtan-yajña örök ünnepén, valamint hogy prasādāt osszunk a sok millió éhező embernek, akik a felszabadulásra vágynak. Ez a Kṛṣṇa-tudatos mozgalom missziója.” (SBh.5.19.24)

A film elején bepillantást nyerhetünk a helyi bentlakásos iskola, azaz gurukula mindennapi életébe, melynek tanulói a világ különböző részeiről jöttek ide, és immár Māyāpurt tekintik az otthonuknak. Ahogyan tanulnak, végzik az imádatot, szolgálnak és játszanak, ezek a gyerekek együtt, egy idilli és kedvező környezetben tanulják meg, hogyan kell szolgálni Istent. Egy nap azonban Purusottam ellátogat a Védikus Planetárium Templomába, ahová mi is elkísérjük őt és szemtanúi lehetünk annak a megható lelki élménynek, mely megerősíti a Śrīla Prabhupāda iránt érzett szeretetét és háláját. Ezek után megosztja velünk, miért is érzi fontosnak ezt az új templomot, s hogy lesz ennek a szerepe a Krisna-tudat világszerte történő prédikálásában. Imádkozik azért a felhatalmazásért, hogy képes legyen ő is felelősséget vállalni, és hogy megtalálhassa a módját annak, hogy Śrīla Prabhupāda büszke lehessen ra. Optimizmusa és az épülő templomra irányuló őszinte várakozása egyszerre magával ragadó és ragályos.

A film arra emlékeztet bennünket, hogy a Kṛṣṇa iránti szeretet nem korhatáros, és hogy ez a templom nemcsak nekünk épül, hanem gyermekeink és a jövő sok-sok generációjának öröksége és menedéke is lesz. Māyāpur már most is egy lelki menedékhely a Kali-yuga e sötét korszakában, s ha összefogunk, hogy együtt építsük fel a jövőnket, egyre jobban és jobban virágzik majd. Ahogyan a kis Purusottam, mi is szenteljük a lehető legtöbb időt és energiát Śrī Māyāpur Dham szolgálatára, hogy a Védikus Planetárium Temploma mielőbb felépülhessen.

Kṛṣṇa nem hálátlan, épp ellenkezőleg, figyeli az erőfeszítéseinket és értékeli az őszinte szolgálatunkat. Csupán azt szeretné látni, hogy az időnket és energiánkat az Ő szolgálatára fordítjuk. Emellett ne felejtsük el követni Kṛṣṇa törvényeit, ahogyan azt hiteles Képviselői lefektetik, így garantált az Istenhez visszavezető utunk. Ez Kṛṣṇa Kegye.” (Śrīla Prabhupāda levele Devānandának, 1968. november 23.)

Védikus Planetárium App
Azzal a céllal, hogy a Védikus Planetárium Templomának épülésének folyamata mindenki számára karnyújtásnyira lehessen, létrehoztunk egy mobil alkalmazást, melyet Android és IPhone telefonokra lehet telepíteni. Menüjében újdonságokat, fotókat, üzenőfalat, adományozási-, youtube- és facebook linkeket találhatunk. Hamarosan elérhető lesz róla a most készülő TOVP webshop is.

Ha IPhone készülékedre kívánod letölteni az applikációt, menj be az IPhone-od Apple store-jába és keress rá a TOVP-re, vagy használd az alábbi linket: Ha Android készülékedre szeretnéd letölteni az applikációt, lépj be a telefonod Google Play store-jába és keresd a TOVP-t, vagy használd az alábbi linket:
download_on_the_app_store_badge_us-uk@2x en-play-badge