Az összefogás ereje – mert van amihez éppen Te kellesz!

Admin Hírek

A segítő szándék egy olyan késztetés, mely magával az emberrel együtt születik meg. Van, hogy lehetőségünk nyílik valakin, valahol segíteni, de általában csak magunk körül tudjuk kicsit megjavítani a dolgokat. Ahhoz, hogy nagy változást idézzünk elő, többek erejére van szükség!

Lehet, hogy nincs sok szabadidőnk, sem pedig elég nélkülözhető pénzünk, mégis tudunk segíteni

Ha lenne rá lehetőséged, te kinek nyújtanál támogatást? Egy elhagyott és megvert kiskutyát mentenél meg, aki az út szélén, koszos bundával, nyüszítve a lábát húzza? Vagy egy anyagi gondokkal küzdő család, szegény sorsú, éhező gyermekének kezébe adnál egy tál melegen gőzölgő ebédet? Most mindkettőt megteheted!

600x600-Krsna-Noe-FB27

Az állatok védelmében

A Rákosmenti Noé Állatotthon Alapítvány Magyarország legnagyobb állatmenhelye. A 8,5 hektár több mint ezer állat átmeneti, vagy bizonyos helyzetekben végleges otthona. Nem altatnak, hiszen elhivatottan küzdenek minden segítségre szoruló állat életéért. Számukra nincs különbség egy kutya, cica, liba, szamár, ormányos medve vagy egy varjú között.

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége minden élőlényt egyenlőnek tekint, ezért a minimális erőszak elvét követve igyekeznek élni az életüket, ezért óvják környezetüket és vegetáriánus módon táplálkoznak. A Somogyvámoson található Krisna-völgy egy önellátó közösség, ahol az öko- és biogazdálkodás mellett erdősítéssel óvják és élesztik újjá a természetet. A békés környezetben sok állat lelt ott menedékre.

Senki nem marad éhes

A Krisnások szegényélelmezési programjukon belül évi 500 000 adag vegetáriánus egytálételt, és több mint 100 tonna hideg élelmiszercsomagot adnak a rászorulóknak. Karácsonyi ételosztásukon a Noésok is ott állnak a pultoknál, hogy cica és kutya eledellel segíthessék a házi kedvenceket.

Együtt könnyebb

A Noé Állatotthon és a Krisna egyház már két és fél éve együttműködnek, hogy állatvédelmi munkájuk kiteljesedhessen. A Krisnások filozófiájukat megosztva tanítják az állat- és környezetvédelem fontosságát, a Noésok pedig az állatokhoz való kapcsolatukkal és gondoskodásukkal mindezt be is mutatják.

Az adóbevallás nem csak kötelesség

Két kivételes lehetőséget is rejtenek eme hivatalos nyomtatványok lapjai, hiszen adónk kétszer 1%-a felajánlható. Az egyik egy egyházi, a másik egy civil szervezet részére adható. Ezzel a lehetőséggel élve úgy adományozhatunk, hogy az valójában nekünk sem pénzbe, sem pedig plusz időbe nem kerül.

Ne feledkezzünk meg erről a remek adományozási lehetőségről! Adónk 2×1%-a csak arra vár, hogy eldöntsük, melyik egyház és melyik civil szervezet kapja meg. Most itt az alaklom, hogy végre szembe nézzünk a világ problémáival! Otthonról, az adóbevallást kitöltvén kezet nyújthatunk a rászorulóknak! Adj enni az éhezőknek, ments meg egy kiskutyát! Rendelkezz adód 2×1%-áról!

Rendelkező nyilatkozat letöltése és további részletek: http://egyhazi.hu/ >>