Diákétkeztetéssel segíti a családokat az Ételt az Életért

Admin Ételosztás, Hírek, Kiemelt

A Krisna-hívők diákétkeztetéssel bővítették Ételt az Életért programjukat Egerben. A márciusban indult akció keretében az Eszterházy Károly Főiskola hallgatóinak biztosítanak ingyenes meleg ebédet, melyet munkanapokon 14-16 óra között az egri Govinda Étteremben, érvényes diákigazolvánnyal vehetnek igénybe. A szervezők szerint a támogatás iránt napról-napra nagyobb az érdeklődés.

A Krisna-hívők fontos feladatuknak tekintik, hogy segítsék a rászorulók, a szociálisan hátrányos helyzetű családok és idősek, illetve a gyermekek étkeztetését Magyarország egész területén. A testi-lelki egészség elérését ételosztással, ingyenkonyhák működtetésével, katasztrófa sújtotta területek lakóinak segítésével és szükség szerint diákélelmezési programok szervezésével valósítják meg.

Az Egerben működő Ételt az Életért Programiroda munkatársai évek óta naponta 400 adag meleg ebédet osztanak ki a helyi rászorulóknak – ez éves szinten több mint 100.000 tál meleg ételt jelent! Nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekéhezés csökkentésére, szolgáltatásukat számos nagycsalád veszi igénybe nap mint nap.

A Krisna-hívők most új fronton próbálnak a családok segítségére sietni. A fiatal diákok tanulmányi és fenntartási költségei sok családnak rendkívül megterhelőek, a cél azonban az, hogy a diákok a szakma vagy a diploma megszerzéséig az oktatásban maradjanak és összpontosítsanak tanulmányaikra, ehhez pedig van, aki segítségre szorul, vélik a Krisna-hívők. A felsőoktatásban résztvevő diákok terheinek enyhítésére létrejött szociális program folyamatos, de a legnagyobb igény szorgalmi időszakban várható. A visszajelzések alapján nagy segítséget jelent ez a támogatás a főiskolásoknak. A hallgatók többsége visszatérő és elégedett vendég, és napról-napra egyre többen élnek az ingyenes lehetőséggel. Az igénylők száma már az első hetekben meghaladta a 100 főt, s ez az év végére várhatóan megsokszorozódhat.

A változatos és egészséges egytálétel mellé kenyér és esetenként édesség is jár, melyet bármely szak hallgatója, nappalis vagy levelezős diák igényelhet, érvényes diákigazolványával. A program szervezői remélik, hogy kezdeményezésük példaértékű lesz és hazánkban egyre több ingyenes diákétkeztető pont nyílik majd.
A kezdeményezést a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége és a lakosság SZJA 1%-os felajánlásai támogatják.

A szolgáltatást hétköznap délután 14-16 óra között tudják igénybe venni a főiskolások, a Tűzoltó tér 5. sz. alatt található Govinda Étteremben.