Barangolj velünk a Lélek Palotájában! (3D élmény)

Admin Hírek

A Geodézia Zrt. csodálatos 3D élményvideóval lepte meg a Krisna-hívőket és a kulturális központunk iránt érdeklődőket. A pontfelhő technikával soha nem látott felvételek készültek a Lélek Palotájáról.

“Cégünk, egyházi épületek teljeskörű állapotrögzítésére egy korszerű térinformatikával támogatott 3-Dimenziós technológiát dolgozott ki. Ez az egyházi épületek külső és belső felmérése un. állószkennerekkel.

A munkafolyamat során műszereink az objektumról nagy sebességű, nagy pontosságú lézeres letapogatást végeznek, illetve ezzel egy időben nagyfelbontású digitális fényképezést hajtanak végre. Az ezekből az információkból előálló, un. valódi színes pontfelhőket informatikai úton illesztjük egymáshoz: a külső és belső felméréseket egyaránt.
A technológia nagy előnye, hogy eredményterméke nem „csak” a hagyományos térképi tartalom (pl.: alaprajzok, metszetek, homlokzatrajzok), hanem egy teljes mértékben körüljárható, bebarangolható, mérhető virtuális valóság, egy teljes virtuális templom.

Ez a virtuális építmény bármilyen mérnöki tematika szerint feldolgozható, rajta pl. hossz,- keresztszelvények generálhatók, méret,- terület,- térfogat adatok mérhetők.
A műszaki felhasználás mellett az épületek, szobrok körüljárhatók, barangolhatók, plasztikus, foto-realisztikus modelljük, jól befogadható, szinte valós élményt biztosít a szemlélő számára.

A modern technológia, ami megőriz:

  • A 3D virtuális templom kiváló alapja az állapotmegőrzésnek. Az épület eredeti állapotának rögzítésével egyrészt megőrizhetjük az utókor számára, másrészt egy renoválás esetén szolgáltatni tudjuk, milyen is volt az valójában.
  • A rögzített virtuális tér kiváló alapja a felújítási terveknek. A 3D-ós valóságnak köszönhetően nagy pontossággal tudunk költségbecslést szolgáltatni a felújítási munkálatok anyagköltségéről. Hány négyzetméternyi a javítandó felület? Mennyi építőanyagra, hány speciális tetőcserépre van szükség? Mindenről, ami mérhető, képesek vagyunk egzakt információt nyújtani!

A modern technológia, ami összeköt:

  • A virtuális templom, pontfelhő vagy 3D-modell formájában többféleképpen publikálható az érdeklődők, hívők számára. Az internet világában földrészeken átívelően mutatható be egy-egy szakrális szobor, épület, vagy vallási központ.
  • A világ minden tájáról elérhető virtuális templomok, ízelítőül szolgálhatnak számos érdeklődő számára, akik így akár turisztikai, akár zarándoklati céllal igyekeznek majd felkeresni azokat.

Ahol már bizonyított a modern technológia:
Budapesti Haré Krisna Indiai Oktatási és Kulturális Központ

Az épületkomplexum, bármilyen internetes böngészőben, kívülről-belülről barangolható 3D-pontfelhője elérhető ITT >>

További információkért keressen bennünket, illetve kollégánkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Stenzel Sándor (Tel.: 06-20/590-8360; E-mail: [email protected] ; Web: www.geodezia.hu)

Geodézia Zrt. Cím: 1149 Budapest, Bosnyák tér 5. Telefon (Központ): +36 1 252 8222 | Telefon (Titkárság): +36 1 363 6801 | Fax: +36 1 363 5808 Web: www.geodezia.hu | E-mail: [email protected] Cégjegyzékszám: 01-10-042502 2 / 2″