Május 3.: Szabad akarat és felelősség – vallásközi kerekasztal

Admin Budapest programajánló, Hírek, Programajánló, Vallásközi - Egyházközi találkozók, Vallásközi - Hírek, Vallásközi - Programajánló

Kőbe vésett-e a sorsunk, vagy létezik szabad akarat? Ha minden eleve elrendelt, van-e személyes felelősségünk? Szabadon cselekszünk, vagy kötött minden lépésünk?
  • a buddhizmus,
  • a hinduizmus és
  • az iszlám válaszai

Moderátor: Rába Géza, újságíró – a 24.hu Isten tudja rovatának kitalálója és szerkesztője, az Isten tudja – emberi kérdések, vallási válaszok című könyv szerkesztője.

A beszélgetőpartnerek:

  • Hargitai Gábor, buddhista rendtag
  • Sulok Zoltán, muszlim hitoktató
  • Tóth-Soma László, Krisna-hívő lelkész
Időpont: 2016. május 3. kedd, 18:00
Helyszín: ELTE BTK Kari Tanácsterem
1088 Budapest, Múzeum körút 4/A
Vallásközi
Május 3-án, kedden este 18 órai kezdettel vallásközi kerekasztal beszélgetést szervez a Keleti Vallások Hete programsorozat keretében. A rendezvényen 3 nagy világvallás elismert képviselői, lelkészei, teológusai egy a napjainkban igen népszerű témáról beszélgetnek majd. Az est témája: Szabad akarat és felelősség. A kerekasztal lehetőséget biztosít a hallgatóknak, diákoknak, bölcsészeknek, teológusoknak és laikus érdeklődőknek, hogy a napjainkban e népszerű, de sok félreértést is magában hordozó témakörrel kapcsolatban feltegyék kérdéseiket és megosszák saját élményeiket, vagy akár szakirodalmakban fellelhető olvasmányos tapasztalataikat. A rendezvényen a részvétel természetesen ingyenes. Szívből reméljük, hogy ez a sok fiatalt megmozgató rendezvény otthonra talál az ELTE Bölcsészettudományi Karának termében. A szervezők plakátokkal, honlapjaikon való ismertetéssel, közösségi oldalakon való eseményszervezéssel segítik majd a program sikeres megvalósulását.
A rendezvényen filozófiai témájú könyvek vásárlása lehetséges, illetve elérhetőek lesznek a különböző felekezetek és előadók kötetei.

Részt vevő egyházak:

Buddhista Misszió, Magyarországi Arya Maitreya Mandala Egyházközösség
Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Magyarországi Muszlimok Egyháza