Drogok nélkül boldogan! Országos rajzpályázat

Admin Család, Hírek, Oktatás

Országos rajzpályázatot hirdet a krisna-völgyi Srí Prahláda Általános Iskola általános és középiskolások részére, melynek címe: Drogok nélkül boldogan!

Drognak nevezünk minden olyan mesterséges vagy természetes anyagot, amely a központi idegrendszert működését megváltoztatva örömérzetet kelt és függőséget alakít ki. E szerint nem csak a kábítószerek, de az alkohol és a cigaretta és a kávé is drognak minősül.

Egy elképesztő adat: Magyarországon jelenleg a lakosság közel 10%-a (kb 800.000 fő) számít alkoholfüggőnek! A kábítószert fogyasztók száma is rohamosan növekszik, és leginkább a fiatalok körében. Ezek használatához egészségügyi problémák (szervi elváltozások, balesetek), pszichológiai problémák (agresszió, öngyilkosság), szociális problémák (erőszak, válások, bűnözés) és gazdasági problémák kapcsolódnak.

Rajzoljátok le vagy/és fogalmazzátok meg, hogy mit tennél a drogok ellen, ha te lennél Magyarország kormányfője?

Három kategóriában tudtok nevezni:

  1. kategória: 6-10 éves kor közötti: egy rajz
  2. kategória: 11-14 éves kor közötti: vagy egy rajz, vagy egy fogalmazás
  3. kategória 15-18 éves kor közötti: egy rajz és egy fogalmazás is együtt

A rajzot kizárólag A/4-es méretű lapra készítsétek és tetszőleges technikát használhattok. A fogalmazás legalább 5 és legfeljebb 10 mondatból álljon. Ez utóbbiakat be tudjátok küldeni e-mailben is. Ne felejtsd el feltüntetni a rajzon/fogalmazáson a nevedet és az email-címedet!

Beküldési határidő: 2016. május 30.

Postacímünk: 8699 Somogyvámos, Fő u. 38.

Email: [email protected]

A pályaműveket szakmai zsűri fogja értékelni.

Eredményhirdetés 2016. június 10-én az www.oktatas.krisnavolgy.hu honlapon.

Szerencsés nyerteseink értékes nyereményeiket a Krisna-völgyi Búcsú második napján, 2015. július 23-án (szombaton) a Nagyszínpadon vehetik át. (Nyerteseinknek és egy kísérőjének azon a napon ingyenes belépőt biztosítunk!)