Ételosztás és ingyenes játszóházi program – Óbudai Családi és Gyermeknap

Admin Család, Ételosztás, Gyerekeknek, Hírek

Ételosztás a kerületi családsegítő regisztrált ellátottainak

Az Ételt az Életért Program hagyományos, hétköznapi ételosztásai mellett idén már második alkalommal rendez ünnepnaphoz kapcsolódó élelmiszercsomag-osztást. A gyermeknapi ételosztást a hagyományokhoz hűen Óbudán, a III. kerületben tartják meg, ahol a kerületi családsegítő szolgálat által regisztrált 800 rászoruló részére készülnek egy rendkívül gazdag tartós élelmiszercsomaggal és friss meleg ebéddel. Harmincféle összetevőből – gyümölcsökből, zöldségekből, tartós alapanyagokból és többféle édességből (mogyorókrémes Stühmer és egészséges nyírfacukros nyalóka) – áll a Krisna-hívők szeretetcsomagja, mely általában egy olyan óriási zacskót is megtölt, hogy sokaknak segítség kell, hogy haza tudják vinni. Bár egy átlagos családnak egy ilyen csomag egy hétvégi nagybevásárlásnak felel meg, a rászorulók gyakran takarékoskodnak a kapott élelmiszerekkel és több héten, vagy akár 1 hónapon át is főznek belőle. Emellett friss meleg ebéddel, kenyérrel, limonádéval és édességgel is megvendégelik a családokat.

Gyereknap ételosztás, Óbuda

Az ételosztás idén május 28-án, 11 órától vehető igénybe a Flórián teret szegélyező ún. „Faluház” előtti parkolóban. A programon ezúttal is részt vesz Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat polgármestere, aki szokás szerint maga szolgálja ki meleg főétellel a résztvevőket. A rendezvényhez játék- és édességosztással az Összefogás Óbudáért Egyesület is csatlakozik. Az ételosztás alkalmat ad arra, hogy mind az önkormányzat, mind a családsegítő szolgálat munkatársai, mind a Krisna-hívők lelkészei és szociális gondozói lelki támaszt nyújthassanak a sorban állóknak. Itt őszintén, közvetlenül hangzanak el remények, csalódások, örömök és problémák.

Tudta?

A Krisna-hívők Ételt az Életért Programjuk keretében minden héten hétfőtől szombatig naponta 1500 adag ételt osztanak ki Budapesten.
Egerben, Debrecenben és Marcaliban napi/heti rendszerességgel több száz adag étellel várják a helyi családsegítők által delegált rászoruló családokat.
Pécsett iskolákban, lakóotthonokban és hajléktalanszállókon rendeznek ételosztásokat.
Győrben, Szegeden, Miskolcon, Somogyvámoson, Szombathelyen alkalmi jelleggel tartanak segélyakciókat.
Egerben ingyenes főiskolai diákétkeztetéssel bővült az Ételt az Életért Program.

Játszóház mindenkinek!

A gyermeknap nem lehet teljes finomságok és gyermekprogramok nélkül. A Krisna-hívők Ételt az Életért Programja évről évre egyre több színes programmal, foglalkozással várja a kerületi lakosok gyermekeit, a nagycsaládokat, nagyszülőket unokáikkal egy közös játékra. A gyermeknap játékai, foglalkozásai tehát nem csak a kerület rászoruló családjai, hanem mindenki számára – lakóhelytől és szociális helyzettől függetlenül – egyaránt elérhetőek, ingyenesek! A gyermekeket édességekkel, tűzoltó autózással, ugrálóvárral, a környezetvédelem megismertetése és népszerűsítése végett öko-játszóházzal, nemezeléssel és más kézműves foglalkozásokkal, bűvésszel, arcfestővel, valamint a NOÉ Állatotthon állatsimogatójával várják a rendezvényre 11-től 14 óráig. (A parkoló jobb oldalán és a füves területen az ételosztás mögött).

A Krisna-hívők remélik, hogy gyermeknapi játszóházukkal egészséges, zöld alternatívát nyújtanak a gyermekeknek a kikapcsolódásra és játékra. A fiatalok minden szempontból kiemelt figyelemre és védelemre szorulnak, mind korunk vívmányaival, mind embertelen nehézségeivel szemben. Napjainkban egyre gyakrabban tapasztalható, hogy a gyermekek a televízió, a számítógépes játékok és igen korán a mobiltelefonok rabjává válnak. Míg más, rászoruló gyermekek számára a hétvégi kikapcsolódások, a játékok vásárlásának fogalma teljesen ismeretlen. Ezen a szombaton valóban a gyerekkor igényeihez igazodó foglalkozásokkal, figyelemmel várják az önkéntesek a gyermekeket. Az Óbudai Családi és Gyermeknap szép példája annak is, hogy jobb anyagi körülmények között és nehezebb sorban élő gyermekek barátokként játszanak együtt, áthidalva azokat a látható és láthatatlan társadalmi szakadékokat, melyek megkeserítik korunkat, a rohanó 21. századot.

Azok, akik a gyermeknapi hétvége után is szívesen repetáznának a színes programokból, június 5-én a Krisna-hívők budapesti kulturális központjában, a Lélek Palotájában folytathatják kalandozásaikat, a résztvevőket ekkor már India mesés világába kalauzolják el.

A gyereknapi akciók utolsó állomásaként a Krisna-hívők júniusban a Speciális Oktató és Fejlesztő Intézetbe is ellátogatnak, hogy az itt tanuló gyermekeket is meglepjék ajándékokkal.

Kérjük, ha még nem ajánlotta fel adójának 2×1%-át, segítse munkánkat és rendelkezzen mind egyházaknak, mind alapítványoknak adható 1%-áról! Köszönjük!
Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége 0389
Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány 18095575-1-41

 

www.karitativ.hu

Gyermeknap Óbuda 2016