Az indiai konyha, alapvetően lakto-vegetáriánus. Elve az erőszakmentes étkezés, vagyis az ahimszá termékek fogyasztása. Ahimszá élelmiszereknek nevezzük azokat, amelyek nem okoznak fájdalmat, aggodalmat semmilyen élőlénynek. Ezért hús, hal és tojásmentesek és a tejterméknél is figyelni kell annak forrására, erőszakmentes előállítására.
Az indiai lakosság életmódja eredendően az ősi Védákra támaszkodik, amely Istentől eredő (Ő maga tanította meg és beszélte el a szentírások tartalmát). Az Ájurvéda, az Atharva-véda kiegészítő része, amely étkezéssel, életmód kialakítással és prevencióval foglalkozik. E szerint, ha betartjuk a vonatkozó egészségügyi szabályokat, a tej kifejezetten alkalmas emberi fogyasztásra, reggel és este. A szentírások azonban a tehenek tiszteletét és védelmét írják elő, ezért kizárólag olyan forrásból fogadnak el tejet és tejtermékeket az indiai konyhához, ahol maximálisan biztosítva van a tehenek védelme, fájdalommentes fejése, stb. Mivel az indiai konyhaművészetben minden ételt felajánlják az Úrnak, így ez az állatok számára is nagyon kedvező hatású, tökéletes a szimbiózis. Ám nyugaton, Európában majdnem lehetetlen ilyen ahimszá (erőszakmentes) tejhez jutnunk, ezért végső soron a vegán étkezést részesítjük előnyben. Szerencsére az indiai gasztronómia bővelkedik alapvetően vegán fogásokkal, ami nagy kincs, mert így nem kényszerülünk étel és íz hamisításokra (mint pl. szója készítmények, növényi hidrogenizált margarin, – tejszín, sajtok, túl sok szejtán stb.) ami az egészségünkre nézve is kedvezőbb!
Erre az oktatásra azokat is várjuk szeretettel, akik már jártak nálunk tanfolyamon korábban, de szeretnék bővíteni tudásukat.
Jegyzetet biztosítunk!
A tanfolyamot Kundaváli Nóra tartja, aki méltán híres a vegetáriánus főzés terén. Több, mint 20 éve vegetáriánus és legalább azóta készíti a finom fogásokat. Tarts vele egy kulináris kalandozásra! Garantáltan felejthetetlen élmény lesz!
Időpont: 2016. február 6. Szombat 9.00 – 14.30-ig
Ár: 9.500 Ft/fő
Jelentkezés: [email protected]
Gyere el a 2. részre is 2016.02.13.-án, mikor egy új menüsort készítünk. Ha mindkét alkalomra jelentkezel, kedvezményben részesülsz! (Kedvezményes ár: 17.000 Ft/2 alkalom)
Jelentkezési feltételek: Az összeg minimum 50 %-nak a befizetése
Fizetési módok:
- Banki átutalás: (Kérjük, tüntesse fel nevét ill. a tanfolyam típusát! Köszönjük!)
Számlatulajdonos: Govinda Éttermek Kft
Bankszámlaszám: 10300002-10631842-49020017
- Személyesen a Lélek Palotájában (telefonos egyeztetés szükséges)
További információ:
Telefonszám: Kundaváli Nóra+36/30-643 31 13
Cím: Lélek Palotája, Budapest 1039. Lehel utca 15-17.