Február 6.: Indiai vegán főzőtanfolyam

Admin Budapest programajánló, Hírek, Programajánló, Receptek

Az indiai konyha, alapvetően lakto-vegetáriánus. Elve az erőszakmentes étkezés, vagyis az ahimszá termékek fogyasztása. Ahimszá élelmiszereknek nevezzük azokat, amelyek nem okoznak fájdalmat, aggodalmat semmilyen élőlénynek. Ezért hús, hal és tojásmentesek és a tejterméknél is figyelni kell annak forrására, erőszakmentes előállítására.

Az indiai lakosság életmódja eredendően az ősi Védákra támaszkodik, amely Istentől eredő (Ő maga tanította meg és beszélte el a szentírások tartalmát). Az Ájurvéda, az Atharva-véda kiegészítő része, amely étkezéssel, életmód kialakítással és prevencióval foglalkozik. E szerint, ha betartjuk a vonatkozó egészségügyi szabályokat, a tej kifejezetten alkalmas emberi fogyasztásra, reggel és este. A szentírások azonban a tehenek tiszteletét és védelmét írják elő, ezért kizárólag olyan forrásból fogadnak el tejet és tejtermékeket az indiai konyhához, ahol maximálisan biztosítva van a tehenek védelme, fájdalommentes fejése, stb. Mivel az indiai konyhaművészetben minden ételt felajánlják az Úrnak, így ez az állatok számára is nagyon kedvező hatású, tökéletes a szimbiózis. Ám nyugaton, Európában majdnem lehetetlen ilyen ahimszá (erőszakmentes) tejhez jutnunk, ezért végső soron a vegán étkezést részesítjük előnyben. Szerencsére az indiai gasztronómia bővelkedik alapvetően vegán fogásokkal, ami nagy kincs, mert így nem kényszerülünk étel és íz hamisításokra (mint pl. szója készítmények, növényi hidrogenizált margarin, – tejszín, sajtok, túl sok szejtán stb.) ami az egészségünkre nézve is kedvezőbb!

VEGAkaland főzőtanfolyam

Erre az oktatásra azokat is várjuk szeretettel, akik már jártak nálunk tanfolyamon korábban, de szeretnék bővíteni tudásukat.

Jegyzetet biztosítunk!

A tanfolyamot Kundaváli  Nóra tartja, aki méltán híres a vegetáriánus főzés terén. Több, mint 20 éve vegetáriánus és  legalább azóta készíti a finom fogásokat.  Tarts vele egy kulináris kalandozásra! Garantáltan felejthetetlen élmény lesz!

Időpont: 2016. február 6. Szombat 9.00 – 14.30-ig

Ár: 9.500 Ft/fő

Jelentkezés: [email protected]

Gyere el a 2. részre is 2016.02.13.-án, mikor egy új menüsort készítünk. Ha mindkét alkalomra jelentkezel, kedvezményben részesülsz! (Kedvezményes ár: 17.000 Ft/2 alkalom)

Második alkalom részletek >>

Jelentkezési feltételek: Az összeg minimum 50 %-nak a befizetése

Fizetési módok:

  1. Banki átutalás: (Kérjük, tüntesse fel nevét ill. a tanfolyam típusát! Köszönjük!)

Számlatulajdonos: Govinda Éttermek Kft

Bankszámlaszám: 10300002-10631842-49020017

  1. Személyesen a Lélek Palotájában (telefonos egyeztetés szükséges)

További információ:

Telefonszám: Kundaváli Nóra+36/30-643 31 13

Cím: Lélek Palotája, Budapest 1039. Lehel utca 15-17.