Március 12. és 19.: Kétalkalmas indiai főzőkurzus

Admin Budapest programajánló, Hírek, Programajánló

Az indiai vegetáriánus konyha a világ legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyománya. A Lélek Palotája képzése bevezetést nyújt a vega életmód alapelveibe és gyakorlatába.

A tanfolyam során a résztvevők megismerkednek az ájurvéda tanításaival és az indiai gasztronómia hagyományával. Megtanulják a hagyományos főzési technikákat, a fűszerezés alapelveit valamint a tipikus indiai fogások receptjeit és elkészítési módjait.

A tanfolyam tartalma: szabdzsik (zöldséges főételek), különleges rizsek, csatnik (édes-csípős szószok), csemegék, lepénykenyerek, édességek, aromás italok, egzotikus előételek.

A tanfolyamon elsajátított tudás elegendő lesz ahhoz, hogy indiai szakácskönyvekből sikeresen főzzünk valamint bátrakká és kreatívakká váljunk a keleti ízek elővarázslása terén, bármilyen otthon talált alapanyagokból való „szabad” főzéshez.

A megadott alapreceptek tetszés szerint, szinte a végtelenségig variálhatók a szezonnak, az igényeknek és a pénztárcának megfelelően. Az elsajátított ismeretek segítségével könnyen és gyorsan elkészíthető, egészséges ételeket tehetünk az asztalra.

A tanfolyamon elsajátíthatjuk a táplálkozás kultúráját és jógáját is. Az oktatás tematikája, hogy mindkét alkalommal egy teljes és új menüsort készítünk, melyen keresztül, először a résztvevők megtanulják az elméletet, a konyhatechnikai eljárásokat és az alapfogásokat, majd a második alkalommal mélyítjük és színesítjük az indiai gasztronómia adta lehetőségeket.

Minden alkalommal készítünk „tízórait” és több fogásos ebédet, melyeknek minőségét a gyakorlati oktatást követően a hallgatók saját maguk ellenőrizhetik le közös étkezéseken belül.

Alapelvünk az erőszakmentesség (ahimsza). Sajnos manapság szinte lehetetlen úgy tejhez jutnunk, hogy az állatokat ne zsigereljék ki. Ezért a vegetáriánus tanfolyamunk menüje is alig tartalmaz tejet, és azt is Krisna-völgyből hozatjuk, ahol a tehenek életük végéig védve vannak, és nincsenek kihasználva. Farmunkon minden tehén ad pár liter tejet – még az üszők is – függetlenül attól, hogy van e kicsinyük. Tejükkel az Urat szolgálják, mert minden elkészített ételt felajánlunk Istennek, ezáltal a tehenek fejlődnek is lelkileg és felszabadulnak.

VÁRUNK SOK SZERETETTEL!

Időpont: 2016. március 12. és 19. Szombat, 9 órától 14.30-ig.

Ár: 18.000Ft (Ha hozol magaddal valakit 3000Ft kedvezményt adunk.)

Fotó: Gancs Károly

Fotó: Gancs Károly

Helyszín: Lélek Palotája, Budapest 1039. Lehel u. 15-17.

Jelentkezés: [email protected]

A jelentkezés feltétele: : Az összeg 50 %-nak a befizetése 

Fizetési módok:

  1. Banki átutalás: (Kérjük, tüntesse fel nevét, ill. a tanfolyam típusát! Köszönjük!)

Számlatulajdonos: Govinda Éttermek Kft

Bankszámlaszám: 10300002-10631842-49020017

  1. Személyesen a Lélek Palotájában (telefonos egyeztetés szükséges)

További információ:

Telefonszám: Kundaváli Nóra+36/30-643 3113