Spiritualitás és önismeret – különleges bolygóállások március elején

Admin Életmód, Hírek

Március egy rendkívüli, spirituális bolygóállással indul, a Skorpióban együttálló Mars és Szaturnusz mellé néhány napra becsatlakozó Hold felerősíti az okkultizmus, a lelkiség, a jóga, a miszticizmus, vagy a vallásosság utáni vágyunkat és intuitív beleérző képességünket is. A Hold persze hamar továbbáll, de a két kihívásokat hozó, ártó bolygó továbbra is itt halad majd. Ez az időszak nagyon kedvező lehetőségeket ad nekünk egzotikus utak szervezésére, spirituális önismeretre, meditációra, előző életes felfedezésekre, akár harcművészetek kipróbálására is. Ennek az egyébként igen kártékony együttállásnak egy kiváló kivezetése, ha megértjük: nem vagyunk azonosak testi megjelöléseinkkel, sem fizikai, sem társadalmi, nemzeti értelemben, és nem kell feltétlenül az egó birtoklással teli én-enyém harcainak engednünk az életünkben. A Skorpió a bőrét levedlő kígyó, a bölcsesség egyik szimbóluma, aki később főnixmadárként születik újjá a rend, a dharma, a vallásosság jelében. Vonatkoztassunk el anyagi megjelöléseinktől: ki vagyok én a munkámban, ki vagyok én a családomban, milyen fontos szerepeim vannak… és ugyanazokat a magánéleti és társadalmi problémákat egészen másként fogjuk látni. Ez a háborús állás egyes egyedül lelki síkon képes pozitív, jó eredményeket adni.

Bolygók

A Nap a Vízöntőben tovább segíti a spirituális önismeret, a szellemi felfedezés és új tanulmányok lehetőségét. Testi és lelki utazások, és különösen az egyéni önmegvalósítás, egyéni célok, akár magányos zarándokutak lehetnek most kedvünkre. Érzékenyebbek leszünk a társadalmi problémákra, viszont erős függetlenségi törekvéseket láthatunk most a tiniktől, gyermekeinktől és általában minden embertől. A “muszáj, kell, kötelező” és a szabályozottság minden formája háttérbe kerül, ez az élmény és tapasztalatszerzés ideje. Érdemes új sportágakat kipróbálni, akár új szellemi irányzatokat megismerni, kipróbálni a meditációt, mantrameditációt.

A március 8-án esedékes újhold a Vízöntő energiáit fogja megnyilvánítani. Ez a nap kedvező a régi dolgok lezárására, letételére, egyedüli céljaink, útjaink megfogalmazására, bárminemű újrakezdésre, kalandra, tudásszerzésre. Ebben az időszakban ugyanakkor nagy társadalmi események, szabályokat, láncokat, béklyókat lerázó megmozdulások tapasztalhatóak majd a világban.

Az itt járó Neptunusz és a többi, Földhöz közelebb eső bolygó most nagyon jó erőt ad az alternatív terápiáknak, gyógyításnak, így a testi-lelki öngyógyításnak, kezeléseknek. Évek óta elhúzódó testi panaszainktól szabadulhatunk meg, ha ebben az időszakban kezdjük el a kezeléseket. A Vízöntő hatására figyelni kell azonban szívünkre és keringési rendszerünkre, valamint a szellemi kimerülésre, pánik-tünetekre. Március 5-én érdemes gabonamentes böjtnapot tartani.

Fotók és további csillagles >>