A sajttorta az elmúlt évek egyik legfinomabb és legfelkapottabb édessége, amely kiváló koronája lehet a karácsonyi ünnepi menünek. Nagy probléma vele azonban, hogy a hagyományos sajttorták többsége tojást tartalmaz és csak úgy lesz látványos, egész a sütemény. Hémangi receptjével tojásmentesen is elkészítheted ezt az ünnepi finomságot.
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
egy csipet só
½ kk sütőpor
10 dkg vaj
2 ek tejföl
8 dkg cukor
A töltelékhez:
50 dkg ricotta vagy túró
egy csipet só
50 dkg natúr krémsajt
2 dl habtejszín
fél citrom leve
25 dkg porcukor
1 ek vaníliaaroma
3 ek keményítő
A tésztához valókat összegyúrjuk. Kikenünk egy 24 cm-es tortaformát, és kibéleljük a tésztával úgy, hogy mindenhol fedje.
A töltelék alapanyagait tumixgépbe tesszük, és simára keverjük. Ez azért kell, hogy homogén krémet kapjunk, amiben nem szemcsés a ricotta vagy a túró. A krémet beleöntjük a tortaformába, amit előmelegített sütőbe tolunk. Lassú tűzön sütjük 50-60 percig, amíg a torta aranybarna lesz. Legalább egy fél napra hűtőbe tesszük, ekkor áll össze szépen.
További ízletes receptekért látogasd meg a vegavarazs.hu oldalt.