Védikus asztrológiai előrejelzés február havára

Admin Életmód, Hírek

Februárban jegyet vált Ráhu és Kétu, a két holdcsomópont, amelyet az indiai asztrológiában sajnos démonbolygóként tartanak nyilván. Ráhu ezáltal belép a hátráló Jupiter mellé az Oroszlán csillagkép legvégébe, nem kis galibát okozva a világ vezetői között. Mindez sajnos veszélyt jelenthet a világ egyes vezetőire, míg mások részéről lásd. pl. a rettenetes Iszlám Állam terrorszervezetet, azt láthatjuk, hogy hamis, hazug és aljas emberek tetszelegnek vezetők szerepében. A gazdaságban éles fordulatok, tőkések bámulatos pénzügyi manőverei (mások kárára), míg mások bukása következik be.

A hónap első felében a Mars még a Mérlegben, a Szaturnusz a Skorpióban a párkapcsolatokat, házasságokat képes kikezdeni. Legyünk türelmesebbek, tapintatosabbak partnerünkkel. A Skorpió Szaturnusz az elválás, lezárás jegye is, ne engedjünk belső szorongásainknak, frusztrációinknak, sötét gondolatoknak, fordítsuk át a Szaturnuszt a stabilitást és biztonságot adó oldalára. A Skorpióban (még ebben az évben) elsajátíthatjuk tőle az örök lelki értékek, az anyagon túli, spirituális témák iránti vonzódást. A múlandó társadalmi és testi dolgokkal szemben ezek ugyanis valóban állandóak, örökkévalók. Ugyanez a kombináció ugyanakkor a nőgyógyászati és reproduktív szervek meghűlését, felfázást, vesebajokat tud okozni.

A hónap második felében a Nap már belép valóban a Vízöntő csillagképbe, és elkezd közeledni a Kétu felé. Idén még szimbolikusabb lesz farsang ideje, rengeteg vallási hagyományban ez a megtisztulás hete. Kezdjük el számba venni újévi terveinket, és az azokat akadályozó felesleges erőket. Ez a testi-lelki megtisztulás időszaka, amire már most érdemes felkészülni pl. otthonunk takarításával, rendezésével.

A Merkúr és a Vénusz belép a Bakba, ahol energiájuk összeszedetté válik, s ez kedvez az irodalmi tevékenységeknek, de az üzleti tevékenységek beindításának is, célok kijelölésének, vagy a tanulásnak.

Február 4-én és 18-án érdemes gabonamentes és hüvelyeseket is elhagyó vegetáriánus böjtnapot tartani.

Fodor Kata
https://www.facebook.com/onlinehoroszkop

(fotó: http://www.jonvran.co.uk/418095562)