Vegán, gluténmentes zöldségfasírt alaprecept Hémangitól

Admin Hírek, Receptek, Vendégváró csemegék, italok

A zöldségfasírt szezonálisan szinte bármiből elkészíthető, ráadásul rendkívül sokoldalú: egy salátával akár önálló ebéd lehet, feltét főzelékhez, ha pedig kirándulni megyünk, beletuszkolhatjuk a szendvicsünkbe. A gyereknek szuper tízórai vagy uzsonna és hűtőben több napig is eltartható. Bátran kombináljuk!

prasádam, zöldségfasírt

Hozzávalók:
60 dkg sárgarépa
2 ek napraforgómag (lehet lenmag, dió, de el is hagyható)
2,5 kk só
2 kk pirospaprika
fél kk füstölt édespaprika
fél kk asafoetida (hing)
1/2 kk őrölt feketebors
egy marék friss zöldfűszer apróra vágva (petrezselyem, majoránna, kakukkfű)
4 ek csicseriborsó liszt

A sárgarépát megpucoljuk és finomra reszeljük. Összegyúrjuk a többi hozzávalóval, és 15 percig állni hagyjuk. Fasírtokat formázunk belőle, és egy kevés zsiradékon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

Forrás: http://vegavarazs.hu >>

A szerző tanfolyamai, workshopjai és könyvei a 108.hu Életmód Központ oldalán érhetőek el.