Zabpehelylisztes palacsinta – diétás finomság

Admin Desszertek, Hírek, Receptek

Ősszel gyakrabban vágyunk édes finomságokra és meleg laktató étkekre, mint a palacsinta. Egy diétás alternatívát hoztunk Nektek Hémangi konyhájából. „Amikor először kipróbáltam, alig akartam elhinni, hogy ízesebb, mint az eredeti, azaz a fehérlisztes” – írja Hémangi a Vegavarázson. Fogyókúrázóknak, cukorbeteg- vagy inzulinrezisztens diétába is megfelelő. Sőt, a zablisztet néhány gluténérzékeny is képes tolerálni, noha nem gluténmentes.

Hozzávalók:
20 dkg zabpehelyliszt
egy csipet só
1-2 kk nádcukor (vagy alternatív édesítő)
egy csipet sütőpor
3 dl tej (lehet növényi)
3-4 dl víz (a buborékos a legjobb)

A hozzávalókból habverővel sima tésztát keverünk. 10 percig állni hagyjuk, majd elkezdjük sütni. A serpenyőt felmelegítjük és kicsire vesszük a lángot. Egy-két csepp olajat öntünk a serpenyőbe, majd eloszlatunk benne egy kisebb merőkanálnyi tésztát. Ezt a palacsintát inkább kisebb lángon, hosszabb ideig kell sütni, máskülönben szakad a tészta, és nem fogjuk tudni megfordítani. Tehát nagyjából 2-3 percig sütjük. Ekkor óvatosan fellazítjuk a tésztát és megfordítjuk. Ha megvan, még kb. 2 percig sütjük, hogy az alja is megpiruljon.

Zabpehelylisztes palacsinta

Tetszett a recept? Ajándékozd meg magad és szeretteid Hémangi szakácskönyvével. Lapozz bele!>>