Hogyan készíts bodzaszörpöt?

Admin Hírek, Receptek, Vendégváró csemegék, italok

Érkezik a bodza szezon! Így készíthetsz házilag szörpöt.

Hozzávalók:
2 l víz 15-20
bodzavirág
2 citrom
1,80 kg fruktóz (vagy 2 kg kristálycukor, ha szükséges mesterséges édesítő)
3 dkg citromsav

Ha a bodzavirág szép tiszta, lemosni sem kell, ha nem, akkor öblítsük le. Keverjük össze 2 l vízzel, tegyünk bele 2 db karikára vágott citromot. Takarjuk le vékony anyaggal, majd 2 napig hagyjuk állni hűvös helyen. Közben néhányszor keverjük meg.

2 nap múlva szűrjük le, majd főzzük össze a fruktózzal (vagy cukorral) és a citromsavval. Töltsük bele az alaposan megtisztított üvegekbe, jól zárjuk le, és tegyük száraz dunsztba, azaz egy edényben, meleg takarók között hagyjuk 2-3 napig.

Forrás: 108.hu >>