Augusztus 13.: India Varázsa Fesztivál – egy nap a mesés Kelet világában

Admin Budapest programajánló, Hírek, Programajánló, Sajtópont

Varázslatos keleti stílusú táncok, látványfőzések szabadtűzön, tradicionális hangszerek bemutatója, hennafestés, indiai esküvő tűzceremóniával és színes színpadi programok várják a látogatókat a Lélek Palotájában az India Varázsa Fesztiválon. (Színpadi műsor legalul.)

Ha Te is kíváncsi vagy a mesés India magával ragadó hangulatára, vagy csak szívesen eltöltenél egy vidám napot a Kelet bűvöletében, akkor látogass el augusztus 13-án, vasárnap a Lélek Palotájában tartandó fesztiválunkra, ahol lépésről lépésre felfedezheted a Védák ősi, titkos tanításait. A rendezvény az ősi India varázslatos világába repít el színes programjain keresztül.

Megtapasztalhatod, hogyan jelenik meg India tudáskincse mindennapjainkban a főzéstől és étkezéstől kezdve az öltözködésen át a gyermeknevelésig, vagy éppen az építészetig és gyógyászatig.

A változatos színpadi programok során többek között láthattok különféle klasszikus indiai táncokat, hagyományos, tűzceremóniával kísért indiai esküvőt, lélegzetelállító jóga-, és tradicionális zenei bemutatókat.

A Szépségszigeten kalandozva indiai hercegnővé változhatsz át, és amíg hagyományos indiai viseletbe öltöztetnek, megismerheted az indiai ékszerek fontos, kulturális jelentését is. Mindezt megkoronázhatod a hennaművészek által festett eredeti mehndi hennával, amely még sokáig emlékeztet a rendezvény varázsára.

India kultúrájához szorosan hozzátartozik a jóga és meditáció filozófiája és gyakorlata, ami hozzásegít a valódi önismerethez, a test és lélek harmóniájának megteremtéséhez. A Karma-labirintus és a Mantrasétány kipróbálása, valamint az előadások meghallgatása által többet is megtudhatsz a Védák önismereti és pszichológiai technikáiról.

A védikus asztrológiai és numerológiai elemzés segítségével jobban megismerheted személyiséged kiaknázatlan lehetőségeit, rejtett tehetségedet vagy azt is megtudhatod miként hárulnának el különféle akadályok az életedből. Ismerd meg személyiséged az ősi indiai csillagászati rendszer tanításai szerint.
A fesztivál Művészeti Szigetére látogatva elkészítheted saját mandalafestményedet, vagy bioparfümödet. Gondoltad volna, hogy a nyári virágok kavalkádjából virágfüzért is lehet készíteni? Próbáld ki Te is! Ha pedig egy kis pihenésre vágysz, megteheted lágy dallamokat hallgatva a Zenei Szigetünkön.
A Gasztro Szigeten kipróbálhatod India méltán híres ízvilágát, és közben gyönyörködhetsz a hagyományos agyagtűzhelyen való főzés látványában is. Emellett néhány tippet és praktikát is elleshetsz az ételkészítési eljárások közül.

Az Egészség Szigeten hasznos információkat kaphatsz az egészséged megőrzéséhez, és a kiegyensúlyozott napirended kialakításához. Mindezen felül hétköznapjaidra táplálkozási tanácsokkal is gazdagodhatsz. Ha az ínycsiklandozó ételek elfogyasztása után felüdülésre vágysz, élj a frissítő masszázs lehetőségével. Majd látogass el az India hangulatát idéző bazársorra, vagy kapcsolódj ki a szórakoztató színpadi programunk megtekintésével, amelyet kisgyermekektől egészen az idősebb generációig mindenkinek jó szívvel ajánlunk.

További programok: hangszersziget, moziterem, sztárvendégek, kézműves foglalkozások és hennafestő kiállítás várja a kedves vendégeket.

Időpont: 2017. augusztus 13. vasárnap 10:00-18:00 óráig
Helyszín: Lélek Palotája, 1039 Budapest, Lehel u. 15-17.
Bejárat: I. kapu: 1039 Budapest, Lehel utca 15-17., II. kapu: 1039 Budapest, Attila utca 8.
Jegyárak: Felnőtt: 1.200 Ft, Nyugdíjas, diák: 800 Ft
8 éves kor alatt a belépés ingyenes!

Kérjük, hogy a rendezvényünkre házi kedvenceik nélkül érkezzenek! Megértésüket köszönjük!
Facebook: Lélek Palotája >>
Telefon: Szakács Beáta, +36 30/ 978-3669

Részletes színpadi program

10:00 Zenei bemutató tradicionális hangszerekkel
10:30 Megnyitó – Dr. Demeter Gellért, III. kerületi önkormányzati képviselő
10:40 Köszöntő – a fesztivál házigazdái
10:50 Hangszeres kelet-indiai táncelőadás és Odissi szóló tánc – Magyar Melinda 
11:15 Taurin Cirkusz előadása
11:30 Tabla dob bemutató – Pandit Rajesh Gangani, Indiai Nagykövetség
12:00 Pódiumbeszélgetés Steiner Kristóf, híres vegán gasztrobloggerrel
12:40 Bollywood táncbemutató – Szegedi Anita táncművész
13:00 Védikus esküvő tűzceremóniával
14:15 Koncert – Nitai Bhavana Band
14:45 Stand-up Comedy – Hajdú Balázs és Fülöp Viktor humorista
15:15 Jóga bemutató – a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola jógamester szakos hallgatói
15:40 Bharatnatyam táncbemutató – Bittner Meenakshi Dóra
16:00 Harcművészeti bemutató 
16:30 Színdarab: “Az utolsó busz” – A.C. Nātaka Drámacsoport
17:00 Bűvész show – Zsirai Lajos előadóművész
17:30 Govinda Dāmodara līlā – Gaura-vani Dance Group
17:40 Indiai dallamok

A változás jogát fenntartjuk.

www.lelekpalotaja.hu