A laddu egy nehéz, tápláló édesség, nagy előnye viszont, amiért Indiában is kedvelik, hogy kevéstől jól tud lakni az ember és a hőségben is eltartható, ha valaki egy falatnyi édes élvezetre vágyik, tökéletes választás. Bármilyen mennyiséget készíthetünk belőle, egy tálcához az alábbi arányokat használjuk.
35 dkg vaj
35 dkg sárgaborsó liszt
25 dkg porcukor
Egy vastag aljú edényben megolvasztjuk a vajat, beleszórjuk az átszitált sárgaborsó lisztet, és kis lángon kb. 15-20 percig állandóan kevergetve pirítjuk. Arany színűre pirítjuk, de vannak, akik egészen halványbarna árnyalatig hagyják pirulni. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg azért a liszt. A tűzről levéve langyosra hűtjük a lisztes masszát, majd belekeverjük a porcukrot is. Ha kézmelegre hűlt a laddu masszája kis golyókat formázunk belőle és dióval, mandulával vagy akár tulasi-levéllel dekoráljuk. Hűtőszekrényben teljesen hidegre hűthetjük vagy szobahőmérsékleten is tárolhatjuk.