Unod a barackérlelő forróságot? Frissülj fel mennyei vegán fagylaltreceptünkkel! Mitől olyan isteni a Krisna-völgyi vegán fagyi? Készítője megosztja velünk az eddig titkos receptet. Családi adag az egész hétvégére – vigyázat függőséget okoz! 😉
Hozzávalók:
1 liter víz
1 liter kókusztejpor
25 dkg cukor vagy természetes édesítőszer
Az ízesítéshez:
Csokishoz: 18 dkg jó minőségű, vegán kakaópor
vagy
Kókuszoshoz: 7 dkg kókuszreszelék
vagy
Kávéshoz: 20 dkg maci kávé
Elkészítjük a fagylalt alapját. Egy tálban alaposan összedolgozzuk az összetevőket majd habverővel vagy kézi robotgéppel krémessé keverjük a fagylalt alapját. Ez után a kiválasztott ízesítés alapanyagát is a masszához keverjük. (Készíthetünk többféle ízesítést is egyszerre, az arányok helyes fenntartásával.) Fagylaltkészítő gépbe tesszük vagy csak simán a fagyasztóba helyezzük néhány órára krémünket. Jó étvágyat, jó hűsölést! Eláruljuk a kókusztejpor ájurvédikus szempontból sokkal jobban hűt mint a tejtermékes társaik, így a vegán fagyival valóban hűsölhetünk 🙂