Zavartalanul folytatódnak az ételosztások

Admin Ételosztás, Hírek, Kiemelt, Sajtópont

A közelmúltban megjelent sajtóértesülések, melyek az ételosztások rendjét irányító rendelet módosításáról szóltak, miszerint a civil szervezetek által végzett ételosztó tevékenységeket esetlegesen korlátozni fogják, meg nem erősített hírek.

A jogszabályi előkészítéssel kapcsolatosan az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezidáig nem keresett meg minket, változásról, átalakításról nem értesítettek bennünket. Az elmúlt több mint 2 évtized folyamán a Közösségünk által alapított Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány ételosztásai a jogszabályi változások idején is zavartalanul működtek, és mivel a szakállamtitkárságokkal, önkormányzatokkal gördülékeny az együttműködésünk, bízunk benne, hogy a jövőben is zökkenőmentesen folytathatjuk szociális szolgáltatásunkat.

A fővárosban naponta 5 helyszínen 1800 adag ételt osztunk szét, ebből 4 helyszínen önkormányzati vagy magántulajdonú területen, a helyi önkormányzatok és kerületi családsegítő szolgálatok szerves együttműködésével. Városligeti osztópontunk közterületen helyezkedik el, itt a területhasználat jelenleg nem díjköteles, a szükséges engedélyekkel rendelkezünk, ahogy vidéki osztópontjainkon, Egerben, Debrecenben, Marcaliban is. Országosan évente mintegy 650 ezer adag étellel szolgáljuk a rászoruló családokat, időseket és bajba került fiatalokat.

Idén is megtartjuk országos karácsonyi ételosztó akciónkat, amely során 10 ezer adag meleg étel és több tíz tonna tartós élelmiszer jut majd el a családokhoz. Óbudán december 16-án, az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat együttműködésével, a Blaha Lujza téren pedig a december 24-25-26-án 11 órától várjuk a segítségre szorulókat.

Ezúton köszönjük és továbbra is várjuk a karácsonyi segélyakcióhoz nyújtott, valamint az adó 1% során felajánlott nagylelkű támogatásokat!