25 éves Krisna-völgy – az ünnepi nyitórendezvény képekben

Admin Hírek, Kiemelt, Krisna-völgy

2018. május 23-án háromféle rendezvénnyel várta Krisna-völgy az odalátogatókat. Az évente megrendezésre kerülő Virágünnep mellett a 25 éves Krisna-völgy nyitó rendezvénye és a Jóga Világnapja alkalmából különböző különleges programokon vehettek részt a vendégek. Volt hennafestés, táncbemutató, ökrös fogatozás, szentély-, tehenészet -, kertészet látogatás, csodás virágkompozíciók és indiai ruhákat is próbálhattak az érdeklődők.

Krisna-völgy 25. évfordulójának nyitó rendezvénye alkalmából közösségünk vezető lelkésze, Sivaráma Swami felidézett néhány emléket a múltból.  Amikor még csak birkalegelő volt a terület, a bhakták közösen kezdték megvalósítani a nagy álmot. Sok lemondással járt, de az évek során felépült a templom, a tehenészet, a többi épület és egy komplett ökofalu jött itt létre. Somogyvámos polgármestere, Dékányné Károly Marianna 25 évvel ezelőtt Somogyvámoson tanított egy iskolában, így ő is számos közös élményt, emléket tudott felidézni a kezdetekből. Móring József Attila országgyűlési képviselő is hosszú évek óta jó kapcsolatot ápol a közösségünkkel.

A beszédek után közösen fát ültettünk, amely hatalmas élményt nyújtott mind a gyermekek, mind a felnőttek számára. Mindenki áshatott, akinek kedve támadt hozzá, majd egy csoportképpel zárult a közös faültetés.

Az indiai nagykövetség jóvoltából megcsodálhattuk a világhírű Manipuri Pungcholu és a Saroja Vaidaynathan Bharatnatyam tánccsoport védikus témájú előadását.

A Jóga Világnapja alkalmából nyilvános jógaórát tartott az indiai kormány által delegált Ankita Sood jógaoktató, életvitel szakértő. A vendégek nagy része felállt a székből, és lelkesen jógázott a színpad előtt. Az ászanák mellett jótékony hatású légzőgyakorlatokkal is megismerkedhettek a lelkes résztvevők.

Színes, élménydús napot tölthettünk Krisna-völgyben.

Smid Erika