Śrīla Prabhupāda gyakran és nagy odaadással készítette ezt a zöldségszószt tanítványainak, híveinek, amelyet olyan ízletesen tudott elkészíteni, hogy mindenki évek múltán is emlékezett rá…
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg zöldborsó (lehetőleg zsenge legyen)
30 dkg krumpli
10 dkg egész mandula
15 dkg paneer (házisajt tejből, vagy vegánoknak: tofu)
2,5 dl növényi főzőtejszín
Fűszerek:
egész római kömény
egész szegfűszeg
egész gyömbér
hing (Hagyma helyett)
kurkuma
só
garam masala fűszerkeverék
babérlevél
a legvégén szerecsendió, őrölt kardamom és koriander levél
Forró olajba tesszük a fűszereket, kivéve a szerecsendiót, az őrölt kardamomot és a koriander levelet. Az így kapott fűszerkeveréket pár másodpercig pirítjuk, majd vízzel felöntjük. Amikor forr, beletesszük a krumplit, miután a krumpli félig megpuhult, beletesszük a borsót is, ha zsenge. Ha nem zsenge a borsó, akkor előtte külön megfőzzük.
Miután újra forrt a víz, és vagy megpuhult a krumpli, beletesszük a főzőtejszínt is és az előre megpirított mandulát, valamint a kissé (kb. negyed percig) megsütött tofut. A végén a szerecsendiót, az őrölt kardamomot és a koriander levelet is beletesszük. Kb. egy percig összefőzzük és amikor újra rottyan, akkor készen van.
Végül sűrű állagú ízletes főételt kapunk. Párolt rizzsel, igény szerint sütőtök vagy zeller pakorával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk! 😊
A recept a Govinda Csillaghegy konyhájából érkezett. Kóstold meg az ételeket itt: 1039. Bp. Lehel u 15-17., minden nap ebédidőben!