Április 15.: Indiai Íz- és Egészségfesztivál – Gasztronómia, Egészség, Tudatosság

Admin Budapest programajánló, Hírek, Programajánló, Sajtópont

A Lélek Palotája közkedvelt szezonnyitó fesztiválja középpontjában az Ájurvéda, India ősi egészségmegőrző tudománya és technikái, a gasztronómia, valamint a testi-lelki egyensúly áll. A fesztiválon az egzotikus ízek kavalkádjával várunk. Gyere, ízleld meg Te is India hétköznapi csodáit!

Ájurvéda Európában?
Az elmúlt években hagyománnyá vált központunkban az Indiai Íz- és Egészségfesztivál. A sok pozitív visszajelzés mellett sokakban felmerülhet a kérdés, hogy hogyan tudjuk India több ezer éves tanításait az egészségről és a jól-létről ma is alkalmazni és beilleszteni az európai étrendbe és szokások közé. Az Ájurvéda tudománya mindig a helynek, és az időnek megfelelően alkalmazandó, vagyis figyelembe veszi a napszakok és évszakok változásait, valamint azt is, hogy milyen égövön élünk és mik a személyes körülményeink, testtípusunk vagy életritmusunk, s ennek megfelelően ajánl számunkra étrendet vagy életmódot. Idei fesztiválunk fókuszában az Ájurvéda gyakorlati, hazai alkalmazhatósága áll. Töltődj fel velünk a tavaszra.

Tavasz – restart az egész szervezetnek
A tavasz a megújulás időszaka. Ilyenkor a természet erejével együtt mi magunk is vágyódunk a felfrissülésre, változásra, tisztulásra, testi-lelki táplálékra. Tavasszal semmihez sem fogható bennünk a tettvágy, hogy végrehajtsuk régóta szövögetett álmainkat, vagy éppen véghez vigyük halogatott vágyainkat. Az első lépést tedd meg nálunk! Meríts erőt India ősi életvezetési tudományaiból!

GASZTRONÓMIAI fesztiválunkon betekintést nyerhetsz India tradicionális konyhaművészetébe, amely a világ egyik legnagyobb múltra visszatekintő  húsmentes főzési hagyománya. Bebizonyítjuk neked, hogy a húsmentes étkezés nem jár lemondással. Soha nem látott színvilágot, szemet gyönyörködtető, ízletes és vonzó ételeket kóstolhatsz. Az egyedi ízvilág a különleges fűszerezésben és az elkészítési eljárásban rejlik, amelyet Te is megismerhetsz. Közel NEGYVENféle VEGÁN ételkülönlegességet ízlelhetsz meg, miközben gyönyörködhetsz a hagyományos indiai agyagtűzhelyen való főzés látványában. Szakácsaink látványos főzőbemutatóval is készülnek, itt a szabadtéri tűzön készített csemegéket is megkóstolhatod.

A kínálatban megtalálhatók a szabdzsik (zöldséges főételek), különleges rizsek, közkedvelt csatnik (édes-csípős szószok), egzotikus csemegék, lepénykenyerek, édességek és aromás italok. Fesztiválunk azok számára is izgalmas kalandokat rejteget, akik valamilyen speciális étrendet követnek, laktóz-, vagy gluténérzékenyek, tojásallergiásak, stb.. Az indiai ételekben a búzalisztek helyett gyakran magból, illetve hüvelyesekből nyert liszteket alkalmaznak. Emellett a saját testtípusodnak (dósádnak) megfelelő ételeket tudod összeválogatni a tálcádra.

EGÉSZSÉG és ÁJURVÉDA. E két téma szorosan összekapcsolódik. Számos ismert szakember előadását hallhatod egészséged megóvásával és visszaállításával kapcsolatban. Részletesebben elmélyülhetsz az Ájurvédában, azaz az élet tudományában, amely India ősi és féltett tudáskincse az emberi test és lélek harmonikus egységéről. Az Ájurvéda bár több mint ötezer éves, ma is hatékonyan alkalmazható holisztikus gyógyászati forma, ami az egészség megőrzésére és a prevencióra fekteti a hangsúlyt, figyelembe véve az egyén saját alkatát és állapotát. Segítségével megismerhetők a különböző ajurvédikus testtípusok (dósák), a testtípusoknak megfelelő étkezés, és fény derül az ízek jelentőségére is a táplálkozásban. Ajurvédikus szakembereinknek köszönhetően táplálkozási tanácsokkal is gazdagodhatsz. Hisz ugyanaz az étel valakinek méreg, valakinek orvosság! Végül, de nem utolsó sorban kipróbálhatod az indiai tradicionális masszázsokat Indiából érkezett terapeutákkal! Az Ájurvéda mellett egyéb gyógyászati ágazatok képviselői is megtalálhatók, kipróbálhatók a fesztiválon.

ÖNISMERET  és TUDATOSSÁG – Ha már megismerted a számodra megfelelő ételeket, amelyek táplálók a testnek, ismerkedj meg az ételek elkészítésének, elfogyasztásának a ránk gyakorolt lelki hatásával is. Ismerd meg a minket körülvevő természeti erőket. Tudd meg, hogy ezek milyen módon befolyásolják a mindennapjainkat. Hogyan teheted harmonikusabbá kapcsolataidat, önbizalmadat, környezetedet? Tudtad, hogy Indiában az asztrológia és a spirituális életvezetés mestereit a család második orvosának nevezik? Az életvezetési tanácsadáson túl a védikus asztrológiai és numerológiai elemzés is segítségedre lesz, hogy jobban megismerd önmagad és a környezeted. Kérdezz – Felelek sátrunkban készséggel válaszolunk minden felmerülő elméleti vagy életvezetési kérdésedre.
További programok:

  • egésznapos színpadi program
  • kirakodóvásár
  • Mehndi hennafestés
  • gasztronómiai játszóház gyerekeknek
  • gyermekfoglalkozások

Időpont: 2018. április 15. vasárnap 10-17 óráig
Helyszín: Lélek Palotája, 1039 Budapest, Lehel u. 15-17.
BejáratI. kapu: 1039 Budapest, Lehel utca 15-17. II. kapu: 1039 Budapest, Attila utca 8.
Jegyárak: Felnőtt: 1.350 Ft, Nyugdíjas, diák: 950 Ft, Korlátlan ételfogyasztás + belépő: 3.500 Ft
8 év alatt a belépés ingyenes! Családoknak további kedvezmény!
Bővebb információ: www.lelekpalotaja.hu és FB: Lélek Palotája
Sajtóreferens: Fodor Kata + 36 30 / 336-7171
Rendezvényszervezés: Szakács Beáta  +36 30/ 978-3669      

Fotó: Kocsány Kornél