Keleti bölcsesség, magyarosan frappáns csomagolásban

Admin Hírek, Programajánló, Sajtópont

A világháló meghatározó alakja lett Śivarāma Swami

Már több mint 80.000 ember követi a magyar származású jógi bölcsességeit.

Fotó: Manjari dd

Śivarāma Swami szerzetes, író, bhakti-jógi, aki az ősi védikus írások alapján csaknem 50 éve kutatja, és tanítja, hogyan hasznosítható a spirituális lelki tudomány a modern kor embere számára.

Śivarāma Swami Magyarországon született, majd Kanadában nőtt fel. Az ősi jógaírásokkal még az Egyesült Államokban ismerkedett meg, majd útja Indiába vezetett, ahol több évtizeden keresztül tanulmányozta a Föld legősibb civilizációját és bölcsességét, a védikus kultúrát. Figyelmével már nagyon korán az élet mélyebb kérdései felé fordult, s arra volt kíváncsi, hogyan lehetséges az, hogy az egyszerűbb életmódot, de magasabb szintű spiritualitást gyakorló emberek a látszólag kevesebb örömforrás ellenére mégis boldogabban élnek? Arra a kérdésre kereste a választ, hogy az emberek mitől lehetnének igazán boldogok, és milyen rossz szokásokkal távolítják el magukat a boldogsághoz vezető ösvénytől. Valamint mik azok a pillérek az emberek életében, amelyek tartóalapját képezik egy önmegvalósított, szellemileg is sikeres életnek.

Tapasztalatai rendkívül sokrétűek. Több évtizede él szerzetesként, bejárta a világot, mérnöki tanulmányokat folytatott, kipróbálta majd elkötelezte magát a bhakti-jóga irányába, saját tervei alapján épített meg egy ökofalut, részt vett a srí lankai cunami áldozatainak mentésében, meditációs központokat nyitott, s közben néhány évente jelennek meg újabb és újabb könyvei. Különleges véleményvezér, aki a saját szempontjain túl ősi igazságokra építi tanításait.

Mára tudományos munkássága és publikációi mellett fontosnak tartja, hogy az önmegismerésről szóló tudás érthető, könnyen alkalmazható formában széles körben is ismertté váljon. Ennek érdekében rendszeresen utazik, riportokat ad, előadásokat, illetve kurzusokat tart Angliában, Magyarországon, Kanadában, az Egyesült Államokban, Törökországban, Romániában és Oroszországban is. Több hónap után most ismét Magyarországon tartózkodik, hogy személyesen adja át megvalósításait.

Közösség: www.facebook.com/sivaramaswamiHu

Honlap: www.sivaramaswami.hu

A Gītā-jayantiról
A Gītā-jayantī, a Bhagavad-gītā elbeszélésének ünnepe, amely India legősibb jógikus írása. A lelki fejlődésüket előtérbe helyező emberek ezt a különleges napot évezredek óta a Bhagavad-gītā tanulmányozásának és felolvasásának szentelik, hogy megértsék a Gītā üzenetét és életükben is alkalmazni tudják nem mindennapi tudását. A rejtett bölcsességek mélyebb tanulmányozásával ugyanis a sikeres élet egészen új dimenziója nyílik meg az érdeklődők előtt, ha képesek vagyunk megérteni az ősi szimbólumokat és olvasni a sorok között.

Gita-jayanti – Újszeged

A rendezvényen egy hagyományos védikus tűzszertartással egybekötött programon vehetnek részt az érdeklődők, amely még emlékezetesebbé teszi ezt a napot. Az interaktív felolvasás előtt Śivarāma Swami a Gītā lényegét összefoglaló előadást tart a program résztvevőinek. A program, és a tűzceremónia egy vegán indiai vacsorával zárul.

Helyszín: Lélek Palotája
Pontos cím: 1039, Budapest, Lehel utca 15-17.
Időpont: 2018. december 7., 18:00–21:00
Részvételi díj: A rendezvényen való részvétel díja támogatás jellegű, de minimum 5000 Ft, ami magában foglalja egy ajándék Bhagavad-gītā és az indiai vegán vacsora árát.
A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött! Jelentkezni itt: +36 30 177 75 24
Sajtóregisztráció: Fodor Kata +36 30 336 71 71