Június 21.: Vaisnava jógamesterek a Jóga Világnapján

Admin Hírek, Jóga, Programajánló, Sajtópont

Rendhagyó órák Budapest 3 pontján! A június 21-i rendezvényeken a részvétel ingyenes, az előregisztráció június 7-én, 10 órától indul!

9:30-11:00 Klasszikus hatha-jóga Pernyéz Gabriellával

Bhaktivedanta Jógastúdió Blaha, VIII. kerület, József körút 8. IV. emelet
ingyenes, előregisztráció június 7-től: www.bhf.hu

Az óra során a különböző testhelyzetek gyakorlása által elősegítjük az érzékelés működését, csökkentjük a szorongást és pozitívan hatunk érzelmeinkre, viselkedésünkre.
A különböző légzőgyakorlatokkal fejlesztjük a koncentrációt és az impulzuskontrollt, oldjuk a feszültséget és kiegyensúlyozzuk az idegrendszer működését.
A vizuális relaxáció során pedig gyakoroljuk a meditációs készségekhez szükséges technikákat és fejlesztjük a képzelőerőt, mely az egyik alapvető része a személyiség fejlődésének. Az órát mantrameditációval zárjuk.

17:00-18:30 Fókuszban a gerinccsavarás Kapisinszky Judittal

Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Bp., III. kerület, Attila u. 8.
ingyenes, előregisztráció június 7-től: www.bhf.hu

Gyakorolj együtt az idei Jógarádzsa Kiválósági Díjas Kapisinszky Judittal, aki a Jóga Világnapja alkalmából egy különleges, gerinccsavaró fókuszú órát állított össze nektek.
A csavaró ászanákat helyesen kivitelezve jótékony hatású mentális és fizikai folyamatokat indíthatunk el. A belső szervek masszírozásával javítható az emésztés és beindíthatjuk a méregtelenítő folyamatokat is. A csavarások rendszeres gyakorlásával megőrizhetjük gerincünk mobilitását, csökkenhetjük a hátfájást. Nem utolsó sorban pedig a stressz és a szorongás oldásához is kitűnő eszköz a gerinccsavarás. Az ászanákon túl légzőgyakorlatok, relaxáció és mantrák zengetése teszi teljessé a gyakorlást.

18:00-19:30 Power Jóga Salamon Alexszel

Margitsziget, Alsó-rét, szánj rá 15 percet míg besétálsz 🙂
ingyenes, előregisztráció nem szükséges, matracot hozz magaddal!

Tedd próbára egyensúlyérzékedet, kitartásodat! Ezen az órán felmérheted és még tovább fejlesztheted erőnlétedet a haladóbb szintű ászanák gyakorlásával. Minden főbb izomcsoportot átmozgatunk, de emellett nem marad el a finom nyújtás sem. Az óra végi vezetett relaxáció során pedig időt hagyunk, hogy az elvégzett gyakorlatok kifejthessék jótékony hatásukat.

Az órákat pranám (tiszteletadó) mantrákkal nyitjuk.
Kérlek érkezz meg az órára 15 perccel hamarabb!

Szeretettel várunk 2018 június 21.-én!
További részletek a rendezvény plakátján olvashatók: