India Varázsa Fesztivál

Admin Aktuális, Hírek, Sajtópont

India varázsa a sikátoros utcákban járkáló díszes ruhákba öltözött emberek lelkében, a falra festett tarka Isten-ábrázolások szakralitásában, a minden házban megbúvó szentélyekből áradó füstölőillatban, csengettyűhangban és szent dalokban rejlik. Az élet teljes zamata megízlelhető az indiai streetfoodban, a hétköznapok egyszerűségéből áradó derűtől a magasröptű filozófiáig. Mindebbe egy egésznapos tematikus fesztiválon kóstolhatunk bele augusztus 18-án, Budapesten.

 

A lélek otthona Csillaghegyen

A Lélek Palotája a Krisna-hívők budapesti oktatási és kulturális központja, amely India ősi kulturális örökségét tanfolyamok, előadások, fesztiválok és nyílt napok során mutatja be egész éven át. Így kívánja feleleveníteni és átadni India kulturális kincseit, a védikus bölcsességtől kezdve a művészeteken és gasztronómián át az Ájurvédáig. Mindezek legtöbbször tematikus napok szervezésével kerülnek a figyelem középpontjába, minden év augusztusában pedig az India Varázsa Fesztivállal nyitnak ablakot az ősi misztikus Indiára.

A program szervezői pontosan tudják, hogy India éppen annyira a végletek és ellentétek országa, mint amennyire a kiegyensúlyozottságé is. A lelki béke utáni kutatás különös hangulatot teremtve keveredik az izgalmas és ingerekben gazdag világgal. Azoknak, akik még sohasem jártak Indiában, ez a fesztivál egy valódi előkóstoló, azoknak, akik pedig már szerelmesek lettek a kontinensnyi országba, a legkellemesebb emlékeket idézi majd.

India – az érzékek szigete

India különlegessége 3 dologban rejlik. Egyrészt India az emberiség egyik bölcsője, vallási szempontból. Az ősi védikus tudáskincs, amelyet a Krisna-hívők (vaisnavák) is őriznek, a Föld legrégebbi szakrális irodalmán, a Bhagavad-gítán és a Védák könyvein alapszik. E bölcsességet tanulmányozva valóban azt érezhetjük, hogy közelebb kerülünk a lelki szférákhoz, mint amikor egy magaslaton a felhők között térünk meg Istenhez vagy keressük az élet értelmét.

 

India a lemondottság országa is, részben a kiegyensúlyozatlan anyagi körülmények, részben a tudatos egyszerűség végett. Közelebb áll az emberhez a puritánság igénye, ami így a belső értékekre irányítja a figyelmet. India mégis nyüzsgő, izgalmas, színes, és végtelenül változatos, elég az ételekre, a fűszerekre, a színekre, pazar textíliákra, szárikra, ékszerekre, vagy akár a zenére és művészetekre gondolnunk. India varázsa a sikátoros utcákban járkáló díszes-egyszerű ruhákba öltözött emberek lelkében, a falra festett tarka Isten-ábrázolások szakralitásában, a minden házban megbúvó szentélyekből áradó füstölőillatban, csengettyűhangban és szent dalokban rejlik. Az élet teljes zamata megízlelhető az indiai streetfoodban, a hétköznapok egyszerűségéből áradó derűtől a magasröptű filozófiáig.

Egy falat önmegvalósítás a tányéron

Az indiai konyha a világ legősibb konyhaművészete. Alapvetően lakto-vegetáriánus irányzat, amely sokkal több hüvelyest, gabonafélét, olajos magvat és fűszert ismer, mint európai vagy más ázsiai társai. Különlegessége, hogy ugyanabból a néhány alapanyagból a különféle ételkészítési technikákkal akár 30-40 teljesen különböző fogást is elő tud állítani. Egyszerű, zamatos, a fűszereket gyógyszerként is alkalmazó irányzat, amely sokszor egyszerű, olcsó, helyben termő, erőszakmentes nyersanyagokat használ, ezért klímabarát is. Mivel nagyon tápláló és jó a környezet számára, az indiai streetfood valószínűleg a jövő konyhai alapját jelenti.


A Védákból ismert misztikus gondolat szerint: Éppen azok a tevékenységek teszik igazán boldoggá az embert, a lelkét, amelyek jók a Földnek is. A fesztivállal a szervezők azt szeretnék megmutatni, hogy a vegetáriánus és egyszerű streetfood jellegű ételek – ahogy a krisnások életmódjának más elemei is – változatosak, élvezetesek, finomak és olyan módon teszik boldoggá az embert, hogy közben nem okoznak kárt a természetnek! Legyen szó akár finom falatokról, akár kikapcsolódásról, az India Varázsa Fesztiválon képet kaphatunk arról, hogyan lehet öko-tudatosan is bulizni, mi több, így élni!

Gyere és fedezd fel az érzékek 4 szigetét, és éld át velünk az indiai utcák, piacok és templomok hangulatát augusztus 18-án, az India Varázsa Fesztiválon! Ismerkedj meg az ájurvédikus konyhaművészettel, kóstold meg a szabad tűzön készült ételeket, vegán és gluténmentes finomságokat, és nyugodtan tedd fel a téged feszítő kérdéseket is: miért vagyok itt, miért hajtom magam ebben a mókuskerékben, és egyáltalán, mi ennek az egésznek az értelme?

Szigetek:

Indiai streetfood mentes ételekkel
Alkoholmentes koktélbár
Ájurvéda Sziget (indiai orvoslás)
Kézműves Sziget
Gasztro Sziget
Bölcsesség Sziget
Kreatív gyerekfoglalkozások
Jóga
Védikus asztrológia
Színpadi műsor védikus esküvővel
Előadások és találkozó Sivaráma Swamival

Jegyárak:

Felnőtt: 2490.- / Gyerek és nyugdíjas: 1490.-
Az online jegyvásárlás megnyílt! https://lelekpalotaja.jegy.hu/
8 év alatt a belépés ingyenes!

www.lelekpalotaja.hu