Ismétlődő események rejtélye

Admin Életmód, Hírek

Korábban beszéltünk már arról, hogy a hasonló adottságú házakban élők élete sok mindenben hasonlóságot mutathat. Az egyforma házakban, lakásokban (ahol ugyanott van a vécé, a konyha, a bejárat, ugyanoda esnek az ablakok), gyakran azt tapasztaljuk, hogy az ott élők hasonló betegségekben szenvednek, hasonló a családi életük és az életük egyéb összetevői is hasonlíthatnak egymásra. A különbségeket leginkább a lakás berendezése, színei, tükrök helye, bútorok elhelyezése és mérete, valamint az ott élők szokásai finomítják. (Járnak-e sokat a természetbe, egészségesen étkeznek-e, dohányoznak-e, stb.)
A tendencia azonban hasonló lehet.A minap hallottam az egyik kolléganőmtől, Nesztler Angélától egy történetet, amelyben egy adott háznál végigkövették az előző lakók életét és kiderült, hogy az ott élők mindegyikének viszonylag hamar tönkrement a házassága, ráadásul néhány éven belül. Az első tulajdonos házassága már az építkezés ideje alatt tönkrement, így a ház elkészülte után nagyon hamar el kellett adni a házat. A második tulajdonos házassága szomorú véget ért: a beköltözés után pár évvel a férj meghalt. A harmadik tulajdonos házassága az elsőhöz hasonlóan szintén tönkrement, a férj elköltözött otthonról.

Amikor lakást vagy házat szeretnénk vásárolni fontos, hogy azon túl, hogy amit csak lehet megtudunk az ingatlanról, kiderítsük azt is, hogyan éltek ott az előző lakók. Nem elég, hogy jó állapotban és jó környéken legyen az ingatlan, jó legyen a közlekedés és ne legyen magasfeszültség a környéken, meg kell vizsgálni a lakás vagy ház Vaszati tulajdonságait és bizony tudakozódni kell arról is, hogy miért adják el a lakást és hogyan éltek ott a lakók. Ez utóbbit nem biztos, hogy elárulja a vevő, de főleg egy kisvárosban vagy faluban, ahol mindenki tud mindenkiről mindent, elég könnyű kideríteni, hogy ki és hogyan élt a házban.

Gyakran már azzal is sokat változtathatunk a ház minőségén, ha az előző lakókkal ellentétben kinyitjuk a zsalugátereket. (Főleg, ha azok északi vagy keleti ablakot zárnak.

Gyakran már azzal is sokat változtathatunk a ház minőségén, ha az előző lakókkal ellentétben kinyitjuk a zsalugátereket. (Főleg, ha azok északi vagy keleti ablakot zárnak.)

 Főleg akkor fontos mindent előre tudni, ha olyan házat veszünk, ami jó állapotban van és a megtekintett állapotban (esetleg egy festés után) már hozni is akarjuk a bútorokat. Ilyen esetben nagy az esélye, hogy hasonlóan alakul majd az életünk, mint az előző lakóé. (Jó jel, ha az eladás oka az, hogy kinőtték a házat és nagyobbra cserélik. Ez utalhat a gyarapodásra és a jólétre.) Ha a vásárolt lakást vagy házat teljesen átalakítjuk, falakat bontunk, újakat építünk, ablakot nyitunk, bővítünk és egyéb változtatásokra készülünk, akkor sokkal inkább meg tudjuk változtatni a ház lakóinak a sorsát, tehát kevésbé kell olyan életre számítani, mint az előző lakóé volt. Mondok is egy saját példát: az első közös lakásunkat mielőtt beköltöztünk, nagyon komoly átalakításnak vetettük alá a férjemmel. Ablakokat nyitottunk, áthelyeztük a vécét, falat bontottunk, burkoltunk, festettünk és persze telepakoltuk a lakást a Vaszati energetikai eszközeivel.

Elmondhatom, hogy igazán jó életünk volt ott, sőt annak a házaspárnak is, akik utánunk odaköltöztek. Na de! Már javában ott laktunk, amikor megtudtunk, hogy az előttünk ott élő családban bizony voltak gondok, amik komoly tragédiához vezettek.
Bizony, ha a vásárlás előtt tudtam volna erről, erőteljesen elgondolkodtam volna, hogy tényleg kell-e nekünk ez a lakás. Egyébként minden egyes megtekintett lakásban megkérdeztem, hogy miért adják el a lakást és talán csak egy volt, ahol azt mondták, hogy azért, mert kinőtték és építkeznek. (Nem azt vettük meg.) A legtöbb lakásból, ahol kiderült, hogy válnak – ilyen helyeken általában középen volt a vizesblokk -, vagy eladósodtak – zárt volt az észak és nagyon nyitott a dél -, vagy egyéb kellemetlen esemény történt, többnyire rövid úton el is menekültünk. Ennek a megvett lakásnak valahogy nem derült ki az igazi története – így utólag azt mondom, hogy szerencsére. A nagy, kőművesek segítségével végrehajtott változtatások oly annyira átalakították a lakás energiamezőjét, hogy velünk már nem történhetett meg az, ami a korábbi lakókkal.

Már javában bent laktunk a lakásban, de még kívül volt egy kis teendő... Ha megfigyeled a képet, láthatod, hogy az újonnan vágott északkeleti ablak ellenére is volt a konyhában Vamana yantra is és Meru csakra is.

Már javában bent laktunk a lakásban, de még kívül volt egy kis teendő… Ha megfigyeled a képet, láthatod, hogy az újonnan vágott északkeleti ablak ellenére is volt a konyhában Vamana yantra is és Meru csakra is.

Mit tegyünk tehát, ha lakásvásárlás előtt kiderül, hogy az előző lakók válnak, vagy valaki beteg lett, vagy nem tudják fizetni a hitelt, vagy egyéb hasonló kellemetlenség miatt kell eladniuk az általunk kiszemelt lakást? Mindenképpen azt javaslom, hogy egy Vaszati tanácsadó segítségével derítsd ki, hogy a szerencsétlen sorsnak tényleg valami komoly vaszati hiba lehet-e az oka? (Van, amikor a hiba nem annyira komoly, csak épp a lakók szokásai, életvitele felerősíti annak a hatását, vagy éppen a lakás használata nagyon nincs összhangban a lakók – különösen a családfő – egyéni égtájával.) Ha a tanácsadó azt mondja, hogy a hiba korrigálható, akkor el lehet gondolkodni a vásárláson. Akkor is fontolóra vehetjük a vásárlást, ha a lakást vagy házat teljes mértékben fel akarjuk újítani, akár még át is alakítani. Fontos azonban tudni, hogy a zárt északon, északkeleten és keleten leghatékonyabban az segít, ha ablakot nyitunk. Ha erre nincs lehetőség (és mind a három égtáj zárt), akkor inkább keresgéljünk tovább. Nagyon sokan abba a hibába esnek – ezt igen gyakran tapasztalom vagy hallom a többi Vaszati tanácsadótól -, hogy lakás vagy ház vásárláskor, bár tudnak a Vaszatiról, szándékosan csak akkor hívnak tanácsadót, amikor a lakást már megvették.

Valami miatt beleszeretnek a lakásba (lehet, hogy ügyesen “meghomestagingezték”), vagy valami más okból ragaszkodnak hozzá, és bár tudják, hogy valami nem stimmel, úgy gondolják, hogy majd jön a tanácsadó és kijavítja, vagy majd vesznek yantrákat és azok majd kijavítják a hibákat. Ez azonban nem igazán jó hozzáállás! Olyan is volt, aki azt mondta, hogy építkezik, de tudja, hogy ami neki tetszik háztipus, az még köszönő viszonyban sincs a Vaszatival, de nem baj, majd vesz egy Meru csakrát és Vaszati piramist és minden jó lesz…  Sajnos nem egy olyan ügyfelünk van, aki az első lakásánál kért Vaszati segítséget, majd rendbe jött az élete, megerősödött anyagilag, másik lakásba költözött, de valahogy a Vaszatiról megfeledkezett. Akkor jutott ismét eszébe, amikor az új lakásban valami megborult az életében. Talán a pénzügyei, vagy a párkapcsolata, esetleg az egészsége ment tönkre… Ilyenkor már a Vaszati segítségével is csak tűzoltómunkát tudunk végezni. Nem lenne egyszerűbb a vásárlás, a beköltözés előtt segítséget kérni, s ezzel megelőzni, hogy velünk is az történjen, mint az előző lakóval?

Manhertz Edit

Forrás: vaszati.hu