Krisna reggae: az ételosztó pultok mögül debütál a King of Braj első klipje

Admin Ételosztás, Hírek, Sajtópont, Videótár

Mi az, ami összehoz egy tanárt, egy szerzetest, egy értékesítőt, éttermi dolgozókat, és egy marketing szakembert? Egriek és fővárosiak találtak egymásra, hogy zenén és alkotáson keresztül hívják fel a figyelmet a legégetőbb társadalmi problémákra, mint amilyen például az éhezés. Az adventi ételosztások időszakában debütál a King of Braj.

A gyermekek jogainak világnapján jelent meg a King of Braj (ejtsd: King of Brádzs) nevű zenekar első klipje. 60 évvel ezelőtt ezt a napot az ENSZ Közgyűlése vette be a világnapok sorába. Az Om Namo Bhagavate (Asoonah) című szám mondanivalója a gyerekek védelmére fókuszál, arra, hogy minden gyermek alapvető joga a jólét és a biztonság érzése.

A zenekar tagjait a zenélés mellett összeköti, hogy mindannyian az Ételt az Életért Alapítvány önkéntesei, akik rendszeresen segítenek az ételosztásokban. Az országos szegényélelmezési program keretében csak Egerben naponta (!) félezer adag ingyen ebéd kerül kiosztásra, az ellátottak között sok gyerek, fiatal és egyetemista is részesül az ellátásban. Évente pedig mintegy félmillió tál ebéd és több száz tonna tartós élelmiszer jut a családokhoz országszerte.

A szociális problémákon kívül a zenekar foglalkozik még a környezetszennyezés kérdésével, a fogyasztói társadalom hatásaival, az önzéssel, a függőségekkel; azokra alternatív megoldási javaslatokat is tesz. A filozofikus, mély gondolatokat könnyed köntösbe öltözteti, könnyen fogyasztható, fülbemászó reggae, ska és hip-hop stílusba ágyazza. A dalszövegekkel is felöleli a világot, jamaikai angol, szanszkrit és magyar nyelven is alkot, saját szerzeményeket játszik, amelyek igazi csemegének számítanak hazánk zenei palettáján.

Az örömzenélés miatt hobbi zenekarként összeállt King of Braj sok pozitív visszajelzést kapott, ezért számaik az összes nagy zenei megosztón megtalálhatók, a videóklipjüket pedig itt lehet megtekinteni.

A King of Braj első klipje a gyermekjogok és a szegényélelmezés fontosságára hívja fel a figyelmet, mint alapvető emberi kötelességünkre. A dalban közreműködik Bottah Rankin, hazánk egyik legismertebb reggae énekese is. Mivel Bottah énekesi karrierje mellett tanítóként dolgozik, a gyermekek lelki világának fejlődése a szívügye, így nem okozott nehézséget szavakba önteni a tapasztalatait a King of Braj zenekar felkérésére.

Vidám, mégis erős felütése ez a hétvégén kezdődő adventi ételosztó akciósorozatnak, amelyet az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány végez. A karitatív szervezet a „Mint egy falat kenyér” elnevezésű vidéki segélyakcióval kezdi meg az országos ünnepi programsorozatát, melynek keretében a fővárosban is megrendezik majd a hagyománnyá vált Karácsonyi Szeretetlakomát, amelyre minden szükségben élő családot étellel, csomaggal és nagy szeretettel várnak december 24-26. között a Népligetben. A budapesti ételosztáson a zenekar tagjaival is találkozni lehet majd.

Kövesd a King of Braj facebook oldalát a legfrissebb eseményekért!

King of Braj Facebook: https://www.facebook.com/kingbrajmusic/

 
Az ételosztó programot itt lehet támogatni: www.eteltazeletert.hu