Nem kerül semmibe, de sokkal szebbé teszi a világot

Admin Hírek, Kiemelt

Az elmúlt évtizedek talán legfontosabb tudományos felfedezése, hogy a pozitív gondolkodás tanulható. Legalábbis fejleszthetjük agyunk azon részét, amely a motiváltságért és összességében az élet szeretetéért felelős, ez a neuroplaszticitás jelensége.

A nevetés a másik belső gyógyszer, amelyből mindannyiunknak marék számra kellene bevenni, már reggel 🙂 Az öröm és egy-egy szívből jövő mosoly hatására ugyanis a sejtek biokémiai működése megváltozik és a sejt anyagcseréje fokozódik, így lehetősége van pl. a megújulásra, gyógyulásra.

Einstein kettős részecskekísérlete bizonyította, és a különféle szakrális irodalmakból évezredek óta tudjuk, hogy a materiális világ bizonyos jelenségei egészen misztikusan működnek. A megfigyelés tényétől, a megfigyelő személyétől és jellegétől ugyanis megváltozik a megfigyelni kívánt bármilyen molekula. Ezen az elven a pozitív gondolkodók egész sora indult el és igazolta életével, hogy valóban működik a világban egyfajta láthatatlan gépezet, amely szinkronba hozza a gondolkodót, a cselekvőt és a világ történéseit. Az, hogy mennyire érezzük magunkat boldognak 3 hormon, a szerotonin az oxitocin és az endorfin összjátéka. Ezekre kihat az, hogy biztonságban érezzük-e magunkat, hogy szeretünk-e vagy szeretettnek érezzük-e magunkat, de az időjárás, az elfogyasztott ételek és a Nap tevékenysége is.

A legegyszerűbb eszköz, amellyel visszahathatunk saját hormonrendszerünkre, a mosolygás. Ez csökkenti a stresszhormon, a kortizol és a dopamin szintjét a vérünkben, és növeli az immunsejtek számát. Környezetünkből azt az érzést váltja ki, hogy szimpatikusak vagyunk, munkában is rátermetebbnek, szakmailag felkészültebbnek ítélnek meg, ha mosolygunk. A kedves szavak, gesztusok, apró figyelem, idő, türelem és a gondoskodás jelei minden emberi kapcsolatunkat szebbé és erőssebbé tehetik. Legyen őszinte vagy még csak egy erőltetett, gyakorló mosoly, meg tudod vele változtatni a világot, egy mosoly pedig nem kerül semmibe!

A Krisna-hívők hitéleti és környezetvédelmi tevékenységünk mellett, évente több mint félmillió tál meleg ételt osztanak ki a rászorulóknak hazánkban. Mottójuk, a „Gauranga” egy indiai áldás, ami annyit tesz: légy boldog! Társadalomépítő munkájukhoz szívesen fogadják az adó 1%-os felajánlásokat. Tudod, az 1% olyan, mint a mosoly. Nem kerül semmibe, de szebbé teszi a világot!

Letölthető rendelkező nyilatkozatok >>

Egyházi 1% 
Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége:
Technikai szám: 0389
http://egyhazi.hu/

Alapítványi 1%

Amennyiben egyetértesz törekvéseinkkel, kérünk, az alapítványoknak felajánlható 1% esetében részesítsd előnyben az egyházunkkal együttműködő alapítványokat:

Védikus Kultúráért Alapítvány
Adószám: 18018318-1-14
https://krisna.hu/w/?q=node/275

Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány
Adószám: 18095575-1-41
www.karitativ.hu 

Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Adószám: 18183241-1-42
www.bhf.hu

Partner civil szervezet:
Noé Állatotthon Alapítvány
Adószám: 18169696-1-42