Önkéntes szolgálat

Admin Hírek, Krisna-völgy

Várunk Téged is Krisna-völgybe önkéntes szolgálatra! Gyere el Magyarország, sőt Közép-Európa legnagyobb és legszervezettebb öko-közösségébe, hogy bepillantás nyerhess a gazdálkodásba és az itt lakók mindennapi életébe.

266 hektáros területen kezdettől fogva az önfenntartás munkált alapelvként a közös munka, szociális fejlődés és hagyományos technológiák segítségével. A közösségnek van bio kertje, amely zöldségeket és gyümölcsöket biztosít, s egy pince is épült, mely jelentősen hozzájárul az önfenntartáshoz a téli hónapokban. Hagyományos raktározási és konzerválási módszereket, valamint dehidratálást alkalmaznak tartósítószerek hozzáadása nélkül. A Tehénvédelmi Központ ad otthont Krisna-völgy csordájának, melyben magyar tarka, tiroli borzderes és indiai zebu is képviselteti magát.

Farmközösségünkben, Krisna-völgyben alternatívát kínálunk egy élhetőbb, szabadabb, szebb és békésebb jövő érdekében.

Önkéntesként számos területen lehet munkát vállalni a kertészettől kezdve a tehenészeten, befőzésen át egészen az irodai, illetve takarító feladatokig. Nálunk minden szolgálat nagy becsben van tartva, mindenhol szívesen látunk lelkes önkénteseket. A 7 órás szolgálatért cserébe biztosítjuk a szállást és az ellátást. A terület adja a lehetőséget, hogy a szolgálaton kívül legyen lehetőség kikapcsolódni egy békés, nyugodt környezetben, meditálni, megismerni önmagunkat, részt venni a templomi programokon, ami egy lelki töltetet ad az itt létnek.

AZ ÖNKÉNTES SZOLGÁLAT RÉSZTVEVŐINEK ITT TARTÓZKODÁSÁVAL KAPCSOLATOS RÉSZLETEK ÉS FELTÉTELEK

  • Elhelyezés: valamelyik somogyvámosi vendégházban.
  • Szolgálati idő: 7 óra, 9:30-17:30 (1 óra ebédidő).
  • Költségek térítése (étkezés+szállás): az a hely, ahol szolgálatot fogsz végezni, téríteni fogja az étkezési és szállási költségeidet.
  • Időtartam: Max. 3 hónap.
  • Reggeli program: Amennyiben a lelki életed is szeretnéd fejleszteni, akkor lehetőséged van, hogy a szerzetesekkel együtt részt vegyél a programon, mely tartalmaz többek között meditációt, leckét stb.
  • Szükség van erkölcsi bizonyítványra, melyet kérlek, hozz magaddal.
  • Az itt lét alatt követni kell a 4 szabályt, melynek részleteit a lenti nyilatkozatban találsz meg
  • Érkezésed előtt legalább 3 héttel jelentkezz, mert minden jelentkezést az Igazgató Tanács bírál el.
  • Az alábbi jelentkezési űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni az önkéntes szolgálatra

Jelentkezés

Ha bármi kérdésed van, nyugodtan érdeklődj az alábbi elérhetőségeken.
Sukhayanti Devi Dasi
[email protected]