Vegán karácsonyi piskóta

Admin Desszertek, Hírek, Vendégváró csemegék, italok

60 dkg liszt
40 dkg cukor
5 dl mandulatej (nem vegánoknak sima tej)
2 dl étolaj
1 cs. sütőpor
1 tk szódabikarbóna
pici só
3 evk kakaópor

1 banán
vagy 15 dkg fagyasztott meggy/szeder

 
A hozzávalókat összedolgozzuk egy tálban és kb. 15 percet pihentetjük.  Gyümölcs is mehet a piskótánkba, ízlés szerint, pl. 1 banán vagy 1 reszelt alma ideális, amely lágyabbá teszi a tésztáját. ez esetben ezzt még a pihentetés előtt keverjük hozzá. Ezt követően egy kiolajozott, kilisztezett formába, vagy jénai edénybe töltjük a piskótatésztát.
A fagyasztott meggyet vagy szedret egy szűrőben kiolvasztjuk, kicsöpögtetjük, vagy a piskótatésztába nyomkodjuk. Ez igen látványossá teszi a piskótát. Ha semmilyen gyümölcs nincs otthon, akkor lekvárral petyegtessük meg a piskótatésztát még a sütés előtt. 
 
200 fokon 1 órán át sütjük, kihűlve tálaljuk.
 
Faludi Kata receptje