Egy isteni és egészséges recept, ha tavasszal beindul a cukkini szezon.
Hozzávalók:
-
1 db közepes zsenge cukkini
-
2 bögre búzaliszt
-
0,5 bögre cukrozatlan kakaópor
-
csipet só
-
0,5 bögre semleges ízű étolaj
-
1,5 bögre kristálycukor
-
10 g vaníliás cukor
-
1 kávéskanál szódabikarbóna
-
2 kávéskanál citromlé
-
150 g magasabb kakaótartalmú étcsokoládé
az arányok méréséhez 2,5 dl bögrét használjatok.
Gyújtsuk be a sütőt, és amíg 180-200 fokra melegül készítsk elő az alapanyagokat.
Reszeljük le a cukkinit, és tegyük forró gőzbe az étcsokit olvadni.
A lisztbe keverjük bele a kakaóport, pici sót.
A cukrok az olajjal alaposan keverjük el.
Majd adjuk hozzá a lisztes keveréket és a reszelt cukkinit és végül a szódabirakrónát és a citromlevet és az olvasztott csokit.
A tepsit béleljük ki sütő papírral, (25X15 cm -es tepiban sütöttem) és öntsük bele a tésztát.
Simítsuk el a tetejét és tegyük a sütőbe.
Kb. 30 percig süssük légkeveréses mdban.
Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki, hiszen ez a süti pont attól varázslatos, hogy a teteje roppanós, a belseje pedig picit “nyersen” folyós.
Ha kisült hagyjuk a tepsiben hűlni, majd kockára vágva táljuk.
Faludi Kata receptje