Cukkinis brownie tojás nélkül

Admin Desszertek, Hírek, Receptek, Vendégváró csemegék, italok

Egy isteni és egészséges recept, ha tavasszal beindul a cukkini szezon. 
 
Hozzávalók:

  1. 1 db közepes zsenge cukkini
  2. 2 bögre búzaliszt
  3. 0,5 bögre cukrozatlan kakaópor
  4. csipet só
  5. 0,5 bögre semleges ízű étolaj
  6. 1,5 bögre kristálycukor
  7. 10 g vaníliás cukor
  8. 1 kávéskanál szódabikarbóna
  9. 2 kávéskanál citromlé
  10. 150 g magasabb kakaótartalmú étcsokoládé
az arányok méréséhez 2,5 dl bögrét használjatok.
Gyújtsuk be a sütőt, és amíg 180-200 fokra melegül  készítsk elő az alapanyagokat.
Reszeljük le a cukkinit, és tegyük forró gőzbe az étcsokit olvadni.
A lisztbe keverjük bele a kakaóport, pici sót.
 A cukrok az olajjal alaposan keverjük el. 
Majd adjuk hozzá a lisztes keveréket és a reszelt cukkinit és végül a szódabirakrónát és a citromlevet és az olvasztott csokit.
A tepsit béleljük ki sütő papírral, (25X15 cm -es tepiban sütöttem) és öntsük bele a tésztát.
Simítsuk el a tetejét és tegyük a sütőbe.
Kb. 30 percig süssük légkeveréses mdban.
Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki, hiszen ez a süti pont attól varázslatos, hogy a teteje roppanós, a belseje pedig picit “nyersen” folyós.
Ha kisült hagyjuk a tepsiben hűlni, majd kockára vágva táljuk.
 
Faludi Kata receptje