Égbolt: Napfogyatkozás, Jupiter-Szaturnusz találkozó – hulló égi pozíciók

Fodor Hírek

December hónapban erős asztrológiai eseményeknek nézünk elébe. Annak ellenére, hogy a legtöbb planéta előre haladó mozgást végez, ezért most végre azt érezhetjük, hogy beindultak az események és valóban van tetterőnk is a legtöbb tennivalóhoz, és a legtöbb planéta kiegyenlített égi helyzetben van.

Az első és legfontosabb, hogy a Nap bolygó a Nyilas zodiákusban, de még a Skorpió csillagkép végén szembe találkozik a leszálló holdcsomóponttal és ezáltal sokat veszít erejéből, ezért ebben az időszakban különösen december 10-18 között kifejezetten vigyáznunk kell immun erőnkre, egészségünkre, vitalitásunkra, a D –vitamin szint hangolása is nagyon fontos lesz. Ugyanebben az időszakban ugyanakkor a Merkúr is nagyon közel kerül a Naphoz, sőt be is ékelődik a Kétu és a Nap közé. Ezért a műszaki eszközök sérülésére, akár az autó, számítógép, mobiltelefon és más kütyükkel kapcsolatos nehézségekre, de kommunikációs zavarokra, diplomáciai és szerződéskötéssel kapcsolatos nehézségekre is számíthatunk. Diplomaták visszahívása és bizonyos országok között akár diplomáciai kapcsolatok megszakadására számíthatunk. A fontos szerződéseket ne erre a hétre időzítsük. Ugyanakkor ez az időszak a Nap Kétunak köszönhetően kifejezetten a világ vezetői társadalmi és politikai vezetők terén jelenthet nagyobb változást. Mindez ugyanakkor a Jyestha csillagképben áll fel, ezért előfordulhat, hogy akár a járványban akár más okból most olyan személyeket is elveszítünk, akiket az emberiség öregjeinek, egyetemes bölcseinek tekintünk. Tehát pozitív személetformáló személyek, tanácsadók, lelki útmutató személyek. A csillagkép Indrával és királyi pompával is kapcsolatban áll így lesznek olyan vezetők, akik elveszítik királyi pozíciójukat.

A hónap során azonban lesz egy erőteljes újholdunk, ami egyben napfogyatkozás is, december 14-én ennek hatására dec. 13-15 között feszült, kritikus helyzetre számíthatunk világszerte. Szerencsére a napfogyatkozás a világ legnagyobb részéről nem lesz látható, csupán Ausztrália és Dél-Amerika bizonyos felületeit érinti azonban azon területek felett, amelyeket súrol, 3 hónapig lehet ismét számítani természeti katasztrófákra vagy más súlyos nehézségekre.

Azután alig hogy elmúlik a napfogyatkozás, december 21-én bekövetkezik egy 60 éve nem látott egzakt együttállás a Jupiter és a Szaturnusz találkozója a Bak csillagképben, de már a Vízöntő zodiákus első fokán, amely utoljára 1961 februárjában következett be. Ez egy 2,5 éven át tartó hullámot indít el, amelyre a technikai fejlődés, átütő tudományos felfedezések lesznek jellemzőek. Tüntetések és az emberi jogi kérdések is fókuszba kerülnek, az emberek nehezebben fegyelmezhetővé válnak (ld. hippi mozgalom). Utoljára ilyenkor az űrprogram és a tudomány erősödésével találhattuk szembe magunkat, de egy hidegháborús időszaknak is elébe néztünk, ami rendkívül nyomasztó éveket hozott az emberiség történetében. A Vízöntő első foka azonban már azt jelenti, hogy az emberek nem fogják elfogadni a szokott módon a különféle korlátozásokat, A Vízöntő lázadó jellege is erősen dominál a képletben. Ez a csillagállás ugyanakkor azzal jár együtt, hogy a Jupiter gyenge pozícióban van a Szaturnusz és a Plútó közé ékelődve. Ez megint csak a világ bizonyos kimagasló vezetőinek a cseréjét jelenti. Felmerül a kérdés ebben az időszakban, hogy miért, hogyan jönnek létre az emberiséget negatív irányba befolyásoló, korlátozó hatások, s ezekre azt mondhatjuk, ahogy a csúcspozíciós Szaturnusz azt sejteti, hogy ezeket alapvetően a félelemek táplálják. Vagyis minden túlzott rideg szabályozás mögött valójában a félelemből fakadó nézőpontot elfogadó társadalmi csoportok állnak. Vagyis a félelem irányít és dominál. A csúcspozíciós Szaturnusz során most szembe kell néznünk félelmeinkkel, beleértve a társadalom egészét érintő félelmeket is, terítékre kerülnek olyan kényes témák is, mint a környezetvédelem vagy akár a szegénység, a rászoruló embercsoportok jövője és érdeke.

A következő években Földünk eme kényes kérdéseit mindenképpen fókusz alá kell vennünk és egyetemes megoldást kell találnunk.

A képletben azonban azt láthatjuk, hogy a Jupiter már a Karácsonyt követő napokban elkezd távolodni ebből a csomópontból, és gyakorlatilag március második felére teljesen lehagyja két égi fogva tartóját, a Szaturnuszt és Plútót. Ennek értelmében a jelenlegi krízisnek április elejére teljesen és tartósan vége kell lennie. Ehhez persze az is szükséges, hogy az addig esedékes fordulópontokat, mint a január 11. és március 10. közötti kényes két hónap tanításait jól fogadjuk és türelemmel reagáljunk, ez ugyanis egy agresszív csillagállást ígérő időszak.

December hónapban segítségünkre lehet a mahámantra mellett a Visnu sahasranama is a Merkúr gyengeségeinek korrigálására.

A Nap-Kétu állás abban segít, hogy lemenjünk a gyökerekhez és megértsük életünk történéseinek mély, lelki gyökereit. Ez az időszak tehát leginkább megint csak az elmélyülésre inspirál minket, de a téli napfordulótól kezdődően valójában egy új világba érkezünk, amelyben teljesen új struktúrák, rendszerek szerint éljük majd az életünket. A gazdaság krízisei 2021 májusra kezdhetnek kissé helyreállni.

https://www.facebook.com/onlinehoroszkop