Főtt szabdzsi vegyes zöldségekből

Admin Hírek, Receptek, Zöldséges főételek, sabjik

Egyszerű és könnyen variálható recept. Az eredeti leírás krumplit, cukkinit, és zöldborsót tartalmaz, mi azonban – ahogy látható – úgy variáltuk, hogy a leírással ellentétben a zöldborsót kukoricára cseréltük, a cukkini helyett kolbásztököt tettünk bele, és még egy kis répával is gazdagítottuk. Bízd a fantáziádra!
 
Hozzávalók:
3 ek kókuszvaj
1,5 kk római kömény
1 kk hing
1 db hegyes erős
6-8 db közepes burgonya
2 kk őrölt koriander
1 kk őrölt római kömény
3/4 kk kurkuma
2,5 kk só
1 db közepes cukkini
4 dl zöldborsó
 
Elkészítés:
A zöld erőst vágjuk apróra, a burgonyát és a cukkinit pedig kockára. Egy lábasban melegítsük fel a zsíradékot, majd sorban tegyük bele a római köményt, hinget, majd a zöld erőst. Hagyjuk rövid ideig pirulni, majd öntsük rá a burgonyát és azt is pirítsuk pár percig. Szórjuk rá a porfűszereket és a sót, majd engedjük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és főzzük fedő alatt. Amikor a krumpli félig megfőtt, adjuk hozzá a cukkinit és a zöldborsót is, és addig főzzük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Szükség esetén adhatunk még hozzá vizet, kedvünk szerint koriandert vagy petrezselyem zöldet is.