Vállvetve állunk – a Vallások a Békéért állásfoglalása a koronavírus kapcsán

Admin Hírek, Vallásközi - Hírek

A Vallások a Békéért (Religions for Peace) mozgalom figyelemmel kíséri a koronavírussal (COVID-19) kapcsolatos eseményeket. A WHO a jelenséget „ellenőrizhető pándémiának” minősítette. A vírus megfékezése most a legfontosabb feladat, és mindenkit arra bíztatunk, hogy kövesse a WHO ajánlásait annak érdekében, hogy magát és másokat megóvjon a fertőzéstől. 

Az emberiség családjának az elmúlt hetekben komoly kihívással kellett szembenéznie. Ahogyan ez lenni szokott a globális kihívásoknál, a járvány nincs tekintettel sem regionális határokra, sem országhatárokra, nem tesz különbséget vallási, etnikai, faji, nemi vagy politikai alapon. Ezekben a nagy óvatosságot követelő, nehéz időkben támaszkodjunk azokra a tanításokra, amelyek minden vallási és lelki hagyományban megtalálhatóak, és amelyek arra szólítanak fel bennünket, hogy egyesüljünk szolidaritásban azokkal, akik szenvednek. Lépjünk fel a félelemből, türelmetlenségből és tudatlanságból táplálkozó gyűlölet és megkülönböztetés ellen. 

A békéért dolgozó vallási világmozgalom lévén, sokunk bátran tartja a frontot a kihívással szemben és önzetlenül ajánlja fel a törődést és támogatást a sebezhetőknek. A Vallások a Békéért Mozgalom lélekben az emberiség családját szolgálók mögött áll, és hálát érez munkájukért. 

Ha szilárdan elkötelezettek vagyunk és áthidaljuk az árkokat, együtt felül tudunk kerekedni ezen a kihíváson is.

Bővebb információ >>