Vegán korhelyleves

Admin Hírek, Levesek, Receptek

A népszerű leves vegán formában. Magyaros ízvilág, amely az indiai konyha eszköztárának is tökéletesen megfelel, tavasszal pedig a legegészségesebb választás. Néhány egyszerű alapanyagból remeket alkothatunk.

Hozzávalók:

2 nagy marék savanyú káposzta
1-1 szál petrezselyem és sárgarépa
1 csokor kapor
só, bors, pici cukor, piros porpaprika
hing, hagyma helyett
2 dl növényi tejföl a tálaláshoz
rántáshoz 3 evk liszt
 
Elkészítés: 
A káposztát kinyomkodjuk és a levét félre tesszük.
Érdemes apróra vágni a káposztát ha túl hosszúnak találjuk a szálakat. A répát és a petrezselymet megpucoljuk és vékony csíkokra vágjuk.
A kaprot is apróra vágjuk.
Feltesszük főni a hozzávalóinkat kb. 2,5 liter vízben, óvatosan sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint cukrozzuk is. 1 kk hinget is tehetünk bele, a “hagymás” ízvilág elérésére.
Közben világos rántást sütünk, ha picit kihűlt a paprikát is hozzáadjuk. Hogyha megpuhultak a zöldségeink a rántással sűrítjük.
Igény szerint még a megmaradt káposztalévellel savanyíthatunk rajta.
Tálaláskor növényi tejföllel kínáljuk.
 
Faludi Kata receptje